Lyxor lanserar kreditspecialisten Chenavari på sin Alternative UCITS plattform

Lyxor Asset Management (”Lyxor”) tillkännager sitt partnerskap med Chenavari Investment Managers (”Chenavari”). Syftet är att lansera Lyxor/Chenavari Credit Fund (”fonden”). Med införandet av den nya europeiska lång/korta kreditstrategin fortsätter Lyxor att bredda sitt alternativa UCITS-erbjudande.

Fonden fokuserar på nischade kreditmarknadsstrategier genom att utnyttja möjligheter som uppstår i och med bankernas skuldnedväxling och finansiell turbulens i Europa. Investeringsstrategin bygger på en fundamental, ”kreditspreadsneutral” metod som strävar efter stabil absolut avkastning med låg volatilitet och samvariation med bredare kreditindex. Avkastningen väntas uppkomma genom bankernas fortsatta behov av att säkra sina kreditexponeringar på kortfristiga marknader snarare än genom krympande spreadar. Användningen av likvida instrument öppnar för en dynamisk handelsmetod.

Chenavari, som grundades 2008, är specialiserat på kreditfinansiering och strukturerad finansiering i Europa. Investeringsteamet som består av drygt 40 professionella förvaltare har tillsammans en genomsnittlig erfarenhet på 17 år. Teamet är organiserat i olika understrategigrupper av specialiserade, erfarna portföljförvaltare och analytiker. Chenavari har utvecklat en enastående kreditexpertis som möjliggör en ingående analys av underliggande säkerheter inom europeiska företagskrediter och finans.

Fonden, som nu har tillstånd i 10 länder, finns tillgänglig på Lyxors Alternative UCITS Platform i EUR, USD, JPY, CHF, GBP, SEK och NOK. Chenavari blir den sjunde alternativa förvaltaren på UCITS- plattformen – efter Winton Capital Management, Canyon Capital Advisors, Tiedemann Investment Group, Capricorn Capital Partners, Corsair Capital Management och Lyxor (som förvaltare för Lyxor Epsilon Global Trend Fund).

 

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.