Apple hedgefondernas största innehav för femte kvartalet i rad

Göteborg (FinWire) – Under årets andra kvartal ökade de 50 största amerikanska hedgefonderna sin exponering mot aktier med 4,4 procent. Det enligt data från Factset. Störst köp under kvartalet gjordes i Time Warner och Perrigo samtidigt som Apple fortsatt var det största innehavet.

Totalt utgör Apple 1,6 procent av fondernas nettovärde och under årets andra kvartal valde 16 av de 26 fonderna som har bolaget att lätta på innehavet.

Time Warner var genom att finnas i 29 portföljer det vanligaste innehavet, och under det andra kvartalet investerades totalt tre miljarder dollar i bolaget.

Vid utgången av det andra kvartalet var den största sektorn i fondernas innehav informationsteknik med 17,4 procent, följt av konsumentbolag med 17,2 procent.

Vidare var Netflix en av de mer anmärkningsvärda försäljningarna under kvartalet. Det var Carl Icahn som valde att avveckla sitt innehav värt 925 miljoner dollar, något han även meddelade via Twitter.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.