- Advertisement -
- Advertisement -

Kvantfonder utvecklade starkast i mars

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic) – HFRI Fund Weighted Composite Index gick upp med +0,5 procent i mars och totalt +2,4 procent under årets första kvartal. Det är den starkaste relativa uppgången jämfört med S&P sedan det tredje kvartalet 2011 enligt siffror från HFR, rapporterar HedgeWeek.

Alla fyra huvudindex för HFRI var positiva under kvartalet vilket understryker den breda uppgång som ligger bakom den senaste periodens positiva trend. Totalt kapital investerat i hedgefonder globalt var rekordhöga USD 2,85 biljoner vid årets början. Både institutionella och privata investerar ligger bakom ökningen.

För det tredje kvartalet i rad var det makro strategier som gick starkast framåt, följda av trend following och kvantitativa CTA-strategier som har dragit nytta av utvecklingen på olje- och valutamarknader under det senaste året. HFRI Macro Index gick upp med +0,7 procent i mars och +3,5 procent under det första kvartalet. Makrofonder har levererat positiv avkastning under tio av de senaste tolv månaderna.

Equity hedge-strategier var de fonder som gick starkast i mars men även energi och multi strategi-fonder gjorde en stark månad. HFRI Energy/Basic Materials-index gick upp med +2,5 procent i mars. HFRI Equity Hedge Technology/Healthcare Index och HFRI Equity Hedge Multi-Strategy Index gick upp med +4,3 procent respektive +5,7 procent.

Bild: (c) ramcreations—shutterstock.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Moa Långbergs
Moa Långbergs
Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Latest Articles

Sissener and Nordea’s Alpha Win UCITS Awards

Stockholm (HedgeNordic) – The Hedge Fund Journal, a monthly magazine focusing on the global hedge fund industry, has published the list of winners at...

Hedge Fund Exposure Pays Off for University Endowment

Stockholm (HedgeNordic) – The endowment fund of Aalto University in Finland edged down 3.5 percent after all fees and costs in 2022 during what...

Banking Turmoil as Buying Opportunity for Utbytte

Stockholm (HedgeNordic) – On Friday March 10, Silicon Valley Bank failed and was taken over by federal regulators after a run on deposits, as...

Accendo Celebrates 15 Years of Active Ownership

Stockholm (HedgeNordic) – Hedge funds are not generally known for their longevity. For the funds that do have a lifespan exceeding ten or 15...

Elo’s Hedge Fund-Focused PM Joined Keva

Stockholm (HedgeNordic) – Annika Luoto, a hedge fund-focused portfolio manager at Finnish pension insurance company Elo, has joined Finland’s largest pension fund – Keva...

Coeli European Among NBIM’s External Managers

Stockholm (HedgeNordic) – Norges Bank Investment Management (NBIM) relies on external equity managers to handle 4.6 percent of the €1.2 trillion Norwegian oil fund’s...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -