Weaverings Magnus Peterson dömd till 13 års fängelse

Göteborg (FinWire) – Weavering Capitals grundare Magnus Peterson, svensk medborgare och boende i England, dömdes i måndagen för bedrägeri. Bakgrunden är kollapsen av fonden 2009, som kostade investerarna 536 miljoner dollar. Idag kom domen och Magnus Peterson dömdes till 13 års fängelse, en av de längsta fängelsestraffen för bedrägeri i Storbritannien. Det rapporterar Reuters.

51-årige Magnus Peterson dömdes av en domstol i London denna vecka som skyldig till åtta fall av bedrägeri, förfalskning, falsk bokföring och bedräglig handel, men han friades från sju andra åtalspunkter efter en tolv veckor lång rättegång som berörde den komplexa världen av hedgefondsinvesteringar.
Domen ses som en stor framgång för SFO, Serious Fraud Office, Storbritanniens motsvarighet till EBM, Ekobrottsmyndigheten.

Bild: Fotolia.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.