Carnegies Blecher räknar med börsuppgång på 7-8 procent i år

Göteborg (FinWire) – Carnegies fondförvaltare Simon Blecher tror att börsen fortsätter upp i år. Det framkom vid en telefonkonferens med direktkunder på fredagen. Han förvaltar Carnegies Sverigefond och Sverige Select.

Stockholmsbörsen har nu stigit tre år i rad, samtidigt som vinsterna inte hänger med och värderingen har blivit allt dyrare. “Jag tror att börsen stiger 7-8 procent i år. Stiger den mer får man bli lite glatt överraskad istället”, säger Simon Blecher.

Dollarn har stärkts rejält mot kronan och Blecher tror att den kommer stärkas ytterligare.
Verkstadsbolagen SKF och Atlas Copco gynnas av den starka dollarn medan Volvo gynnas av det låga oljepriset.

Rapportsäsongen drar igång nu och särskilt bra bör det gå för bankerna.
“Bankerna fortsätter att leverera höga vinster och gynnas av såväl låga kreditförluster som ökad affärsaktivitet. Ökade besparingar driver dessutom vinsterna framåt. Nordea gillar vi mycket, de har högst utdelning och lägst värdering”, säger Simon Blecher.

Simon Blecher gillar som vanligt tråkiga och stabila bolag, med låg värdering, starka varumärken och högre utdelning än genomsnittet. “Bolag med dolda tillgångar och attraktiva värderingar som Skanska, eller företag med starka marknadspositioner som Autoliv och H&M köper Sverigefonden gärna”, säger Simon Belcher.

Presentationen kan läsas i länken nedan:

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.