Inflödet till hedgefonder största på sju år under 2014

Stockholm (HedgeNordic) – Enligt hedgefond-undersökningsföretaget HFR var inflödet till hedgefonder 76,4 miljarder USD totalt under 2014. Det gör att assets under management för hela industrin nästan nått 3 biljoner-gränsen.

Störst var inflödena under årets andra och tredje kvartal. Förvaltningsresultaten har varit betydligt sämre än S&P 500 vilket gör de stora inflödena förvånande. Trots relativt höga förvaltningsavgifter är investerare alltså fortfarande intresserade av hedgefonder. Generellt sett kan hedgefonder, särskilt de som faktiskt hedgar sina positioner, ha svårare att leverera resultat i en stark marknad. När marknaderna är mer fluktuerande eller i en nedåtgående trend är hedgefonder ofta bättre på att leverera resultat och att sänka investerares övergripande investeringsrisker.

 

Bild: (c) Elnur—shutterstock.com

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.