2014 negativt år för Madrague

Stockholm (HedgeNordic) – Fonden Madrague Equity Long/Short  har haft ett tufft år med en total nedgång om -5,70 procent. Det är fondens sämsta år sedan starten 2012 och kan jämföras med NHX (Nordic Hedge Index) för aktiestrategier som var upp med 3,62 procent och NHX Composite som gick upp med 4,11 procent under året. I december månad backade Madrague med -2,29 procent medan NHX aktiestrategier var upp 0,1 procent och NHX Composite stod still.

– Vi avslutar ett år som varit en besvikelse med en dålig decembermånad. Negativa geopolitiska händelser som påverkade världsmarknaderna, massiva monetära stimulanser och vikande intäktsprognoser var en del av miljön under året som gått. Den relativa värderingen av olika sektorer har förändrats radikalt under året, säger Lars Frånstedt, Chief Investment Officer på Madrague Capital Partners i ett pressmeddelande.

Under december månad var fondens innehav inom teknologisektorn det som levererade positiv avkastning. En lång position i Spansion var främst bidragande till detta. Cypress Semiconductor la ett bud på Spansion och Madrague sålde sin andel då det värderingsmål man satt var uppnått.

Negativa avkastningar kom framförallt från detaljhandel, finansiella företag och byggsektorn. Fondens innehav i Oriflame har backat rejält efter att bolaget förlorat en skattetvist i Ryssland. Madrague kommer dock att behålla sitt innehav då man tror att riskerna trots allt är tagna i beaktning i rådande värdering av bolaget.

Bild: (c) McIek—shutterstock.c0m

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.