- Advertisement -
- Advertisement -

2014 negativt år för Madrague

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic) – Fonden Madrague Equity Long/Short  har haft ett tufft år med en total nedgång om -5,70 procent. Det är fondens sämsta år sedan starten 2012 och kan jämföras med NHX (Nordic Hedge Index) för aktiestrategier som var upp med 3,62 procent och NHX Composite som gick upp med 4,11 procent under året. I december månad backade Madrague med -2,29 procent medan NHX aktiestrategier var upp 0,1 procent och NHX Composite stod still.

– Vi avslutar ett år som varit en besvikelse med en dålig decembermånad. Negativa geopolitiska händelser som påverkade världsmarknaderna, massiva monetära stimulanser och vikande intäktsprognoser var en del av miljön under året som gått. Den relativa värderingen av olika sektorer har förändrats radikalt under året, säger Lars Frånstedt, Chief Investment Officer på Madrague Capital Partners i ett pressmeddelande.

Under december månad var fondens innehav inom teknologisektorn det som levererade positiv avkastning. En lång position i Spansion var främst bidragande till detta. Cypress Semiconductor la ett bud på Spansion och Madrague sålde sin andel då det värderingsmål man satt var uppnått.

Negativa avkastningar kom framförallt från detaljhandel, finansiella företag och byggsektorn. Fondens innehav i Oriflame har backat rejält efter att bolaget förlorat en skattetvist i Ryssland. Madrague kommer dock att behålla sitt innehav då man tror att riskerna trots allt är tagna i beaktning i rådande värdering av bolaget.

Bild: (c) McIek—shutterstock.c0m

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Moa Långbergs
Moa Långbergs
Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Latest Articles

January: Mirror Image of 2022 for Nordic CTAs

Stockholm (HedgeNordic) – The average return of the eight “CTA” constituents of the Nordic Hedge Index that had positive performance in 2022 was 14.4...

Did Energy Prices Cause This Inflation Surge?

Copenhagen – (Jesper Rangvid): You often hear that soaring energy prices, caused by supply-chain disruptions resulting from the pandemic and the war in Ukraine,...

UB Launches Forest-Focused PE Fund

Stockholm (HedgeNordic) – United Bankers is launching a private equity fund investing in forest and bio-based industries. The fund, named UB Forest Industry Green...

Origo’s First Ten Years on (a) Quest

Stockholm (HedgeNordic) – Long/short equity fund Origo Quest is celebrating ten years of bargain hunting in the universe of Nordic small-cap stocks. After a...

The Cycle is Back and so is Active Investing

Stockholm (HedgeNordic) – The relationship between equities and bonds has traditionally been inverse, making bonds a leading choice as a diversifier to an equities...

Alcur’s Third Win in a Row

Stockholm (HedgeNordic) – Alcur Fonder’s first hedge fund, Alcur, has been named “Hedge Fund of the Year” by Swedish business magazine Privata Affärer for...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -