CTA

DUNN inleder europeisk satsning

Stockholm (HedgeNordic) – Den amerikanska CTA förvaltaren Dunn Capital Management annonserar att man inleder en europeisk expansion och har för detta ändamål etablerat DUNN Capital Europe som kommer vara baserat i Zug, Schweiz. DUNN Capital Europe kommer överses av danske Niels Kastrup Larsen. Niels uppdrag kommer att bestå i att leda affärsutvecklingen i Europa samt underhålla relationer med institutionella kunder.

Niels kommer senast från rollen som grundare och VD för CTA förvaltaren Rho Asset Management men har en lång erfarenhet av kvantitativ förvaltning från tidigare uppdrag på GNI Fund Management, Chesapeake Capital Corporation och Beach Capital Management. Niels driver också världens ledande podcast med fokus på hedgefonder och CTA; Top Traders Unplugged.

DUNN grundades redan 1974 och är därmed den äldsta managed futures förvaltaren i branschen. DUNN förvaltar över en miljard dollar i sina program som alla är strikt systematiska, DUNNs flaggskeppsprodukt, World Monetary and Agriculture (WMA) är ett diversifierat trendföljande program som handlar på en medellång till lång tidshorisont. DUNN erbjuder en UCITS fond via UCITS plattformen Mountlake, denna fond steg 24,18% efter avgifter under 2014.

 

Bild: (c) shutterstock.com — Spartak

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.