3,041 biljoner USD i tillgångar i slutet av 2014

Stockholm (HedgeNordic) – Enligt eVestment sista rapport om ut- och inflöden till hedgefonder för 2014 så var de sammanlagda tillgångarna investerade i hedgefonder vid slutet av året 3,041 biljoner USD. Precis som de föregående tre åren ökade utflödena under årets sista månad.

Investerare tog ut 13,2 miljarder USD i december vilket gjorde att flödet under årets fjärde kvartal sammantaget var negativt. Multi-strategi och long/short aktiefonder var de kategorier som upplevde störst utflöden under december månad. Sammantaget var dock flödena under 2014 till de två fondkategorierna större än under föregående år.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.