Mark Mobius bedömer att Ryssland och Brasilien kan återhämta sig

Göteborg (FinWire) – Ryssland och Brasilien kan uppleva en snabb ekonomisk återhämtning med hjälp av policyförändringar, även om hotet om fler sanktioner mot Moskva fortfarande finns kvar. Det menar Mark Mobius som är en riktig veteran inom fondförvaltning, skriver Reuters.

– Vi tror både Ryssland och Brasilien har resurser att studsa tillbaka starkt om mer lämpliga riktlinjer antas, skriver Mobius i sina utsikter inför 2015.

Gas och olja står för två tredjedelar av Rysslands export och landet har drabbats hårt av den senaste tidens kraftiga oljeras samt de sanktioner som införts av västvärlden.

– När det gäller Ryssland i synnerhet är mycket av risken redan diskonterad i exceptionellt låga aktievärderingar i slutet av december, men den ryska regeringens ovilja att mjuka upp sin hållning mot Ukraina skulle kunna framkalla fler sanktioner som resulterar i en negativ miljö för investerare, kommenterar Mobius.

I Brasilien har marknaden samtidigt varit skakig efter att president Dilma Rousseff omvalts i oktober. Investerarna tvivlar på hennes förmåga att stävja landets budgetunderskott och kontrollera inflationen.

Mobius förvaltar mer än 3 miljarder dollar i sin fond med inriktning på tillväxtländer. Bland toppinnehaven finns de brasilianska bankerna Itau Unibanco och Banco Bradesco.

Bild: (c) aboutpixel.de—oli

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.