KKR söker efter möjligheter att köpa in i sig i andra investmentbolag

Göteborg (FinWire) –  Private Equity-bolaget KKR, som styrs av Henry Kravis och George Roberts, söker efter fler möjligheter att köpa in sig i andra investmentbolag som hedgefonder och kreditbolag, skriver Bloomberg.

“Vi tar positioner i general partnerships”, säger Kravis vid Goldman Sachs konferens om finansiella tjänster på torsdagen, som svar på frågan om KKR kommer att återköpa egna aktier. Kravis anser att det är bättre att köpa in sig i andra investmentbolag än att återköpa aktier.

Kravis pekar på KKR:s investeringar i hedgefondsbolag som Nephila Capital och energikreditbolaget BlackGold Capital Management som exempel på sådana investeringar.  KKR har köpt 25 procent av bägge bolagen.

“Vi har flera diskussioner pågående. Jag tror att över de kommande tre, sex, nio månaderna kommer vi ta positioner i andra bolag”, säger Kravis.

KKR grundades 1976 av Kravis, Roberts och Jerome Kohlberg. Bolaget har diversifierat sin verksamhet från bara utköpsverksamheter under det senaste decenniet till investeringar i krediter, kapitalmarknader och fastigheter. KKR förvaltar tillgångar på 96 miljarder dollar.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.