Stora utflöden ur hedgefonder i september

Stockholm (HedgeNordic) –  Utflödet ur hedgefonder uppgick till 5,1 miljarder USD, eller 0,2 procent av tillgångarna, i september. Det är det största utflödet under en enskild månad sedan december 2013.

”Under det första halvåret var inflödet till hedgefonder 82,1 miljarder USD vilket är mer än de tre föregående åren sammanlagt. Under tredje kvartalet mattades inflödena av och hamnade på 12,6 miljarder USD”, sa Sol Waksman vd på Barclay Hedge till Hedgeweek igår.
Hedgefondindustrin som helhet backade med 1,3 procent under september vilket är det sämsta resultatet på 15 månader men ändå bättre än S&P 500 som backade med 1,4 procent. Resultatet under de senaste tolv månaderna för branschen är 10,3 procent och för S&P 500 19,7 procent.
”Makrofonder gjorde bäst resultat i september med en uppgång på 1,2 procent. Trots det är det just makrofonderna som upplever störst utflöden just nu. Sedan årsskiftet är utflödet 6,3 miljarder USD och under de senaste tolv månaderna 9,8 miljarder USD”, sa Sol Waksman.
Bild: (c) isak55—shutterstock.com
Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.