Fondförvaltare flyttar kapital från Pimco till BlackRock

Göteborg (FinWire) – Fondförvaltaren Rick Rieders tal på ett BlackRock-event tidigare under veckan fick Larry Glazer, en fondförvaltare på Boston-baserade Mayflower Advisors LLC, att skifta över två miljarder dollar från Pimco till BlackRock, skriver Bloomberg.

Bill Gross avhopp från Pimco i september har medfört stora utflöden från fondjätten och en av de som gynnats är just Rick Rieder och hans fond Rieder’s Total Return.

Glazer övertygades till att flytta över sina pengar efter att Rieder sagt att han förväntade sig att räntorna skulle förbli låga i och med att den åldrande babyboomgenerationen skulle fortsätta söka sin tillflykt till stabila placeringar i form av räntebärande placeringar.

Rick Rieder driver tillsammans med Bob Miller, Rieder’s Total Return, en fond som innehar tillgångar på motsvarande 4,1 miljarder dollar. Fonden avkastade förra året sju procent, enligt data sammansatt av Bloomberg.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.