- Advertisement -
- Advertisement -

Blackstone söker kapital till ny typ av fond

- Advertisement -

Göteborg (FinWire) – Blackstone Group har vänt sig till sina största fondinvesterare för att söka kapital till en ny typ av investeringsfond som har en längre placeringshorisont än den typiska private equity-fonden med en tioårig livslängd. Det uppger insatta personer för Reuters.

Den nya fondtypen kallas för “core private equity” och tanken är att den ska investera i  säkrare bolag med en långsammare tillväxt, använda lägre skuldsättning vid utköp och ta mindre betalt av investerarna jämfört med vanliga private equity-fonder.

Blackstone uppges söka så mycket som 2 miljarder dollar vardera från sina fem till sex största pensionsfonder och statliga investeringsfonder för den nya strategin, uppger källorna. De exakta villkoren är inte klara och det är inte säkert att fonden blir av.

Bland de största investerarna i Blackstone finns pensionsfonden Calpers, New Jersey State Investment Council och China Investment Corp.

Den nya strategin visar på hur Blackstone strävar efter att höja sin värdering som ett publikt börsbolag genom att förvalta mer kapital på permanent basis och ytterligare diversifiera sin modell av att köpa och sälja bolag. Blackstone är redan världens största alternativa förmögenhetsförvaltare och hade den 30 september tillgångar på 284 miljarder dollar i form av private equity, fastigheter, krediter och hedgefonder.

En högre värdering skulle gynna Blackstones aktieägare, där bolagets egna anställda är den största ägargrupperingen. Vd Stephen Schwarzman är största ägare och äger en femtedel av bolaget. Under fjolåret fick han 352 miljoner dollar i utdelning på sina aktier i Blackstone.

Den nya strategi skulle också hjälpa Blackstone att adressera den frustration som vissa utköpsfirmor haft, när de med ett visst avund har jämfört sina bolag med finansmannen Warren Buffetts Berkshire Hathaway. I den nya fonden skulle Blackstone inte tvingas att sälja framgångsrika bolag för tidigt bara för att fondens livslängd håller på att ta slut.

Samtidigt föredrar de flesta investerare i private equity-fonder traditionella utköp eftersom de levererar en hög årlig avkastning. Utsikterna för längre avkastning kan komma att bli svårsålda till investerarna, skriver Reuters.

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

FinWire
FinWirehttp://www.finwire.se
Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Latest Articles

Capital Four Expands New York Team

Stockholm (HedgeNordic) – Copenhagen-headquartered Capital Four continues to strengthen its investment team in New York. The credit boutique has announced the hiring of three...

Lynx Surpasses 100 Employees

Stockholm (HedgeNordic) – Systematic asset manager Lynx Asset Management has recently surpassed 100 employees, with over 20 new hires in 2023 across its headquarters...

Copper’s Significance in the World of Transition Essential Resources

Stockholm (HedgeNordic) – Copenhagen-based fund boutique St. Petri Capital has been running a thematic-focused long/short equity fund since early 2018. The fund employs a...

Bonds: Shaken, but Not Stirred

By Tarek Abou Zeid and Edward Hoyle – Man AHL: There can be little doubt that investors were scarred by bonds’ performance in 2022....

Ress Capital’s Hanna Persson Appointed to ELSA Board

Stockholm (HedgeNordic) – Hanna Persson of Ress Capital has been appointed to the Executive Board of the European Life Settlement Association (ELSA). This appointment,...

Nordic Funds Shortlisted for HFM European Awards

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has unveiled the list of shortlisted funds for the HFM European Awards 2023, with this year’s list featuring a...

Allocator Interviews

Commodities

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -