Rekordstora utflöden från Pimcos fonder i Europa

Göteborg (FinWire) – Obligationsjätten Pimco fortsätter ha det tungt efter Bill Gross oväntade avhopp från firman han var med och grundade en gång i tiden. Investerarna plockade ut 11,2 miljarder euro från bolagets europeiska fonder i september och oktober. Det visar färska siffror från Morningstar, skriver Wall Street Journal på sin blogg MoneyBeat.

Av totalsumman flödade 8,7 miljarder euro ut från Pimcos fonder bara i oktober, det högsta utflödet som noterats i Europa under en månad enligt Morningstar.

Tidigare har siffror även visat att Pimco haft utflöden på 73,8 miljarder dollar i sina amerikanska fonder under september och oktober.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.