Ny risk manager till Catellas fonder

Helena Eriksson är utsedd till ny risk manager på Catellas svenska fondverksamhet. Helena har en gedigen bakgrund inom risk management, mid- och backoffice från tidigare positioner på Danske Capital och Swedbank Robur.

”Vi är glada och stolta över att kunna annonsera Helena Eriksson som ny risk manager på Catella. Catella har en hög ambitionsnivå när det gäller förvaltning och det blir nu Helenas uppgift att utveckla arbetet inom risk management ytterligare”, säger Erik Kjellgren, chef för Catellas svenska fondverksamhet.

”Catella har vuxit kraftigt inom fondförvaltning under de senaste åren och vi behöver nu stärka upp de verksamhetskritiska funktionerna inom risk management för att kunna utveckla affären vidare. Helena kommer att komplettera de befintliga individerna inom riskteamet på ett mycket bra sätt”, säger Erik Kjellgren.

Helena Eriksson har en gedigen erfarenhet från olika roller inom risk management, mid- och backoffice. Hon kommer närmast från Danske Capital där hon, som Head of Business Support, ansvarat för administration och risk management. Helena har även ingått i den svenska ledningsgruppen på Danske Capital. Helena har tidigare även jobbat på midoffice inom Swedbank Robur.

Helena tillträder tjänsten på Catella den 1 januari 2015.

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.