Goldman Sachs Asset Management lanserar ny High Yield-fond

 Stockholm (Hedgenordic.com) – Goldman Sachs Asset Management (GSAM) lanserar en ny obligationsfond – Goldman Sachs Europe High Yield Bond Portfolio. Det rapporterar Citywire.

Den Luxemburg-baserade fonden kommer att förvaltas av GSAMs Corporate Credit Investment Team.

Fonden kommer att investera främst i obligationer med en kreditvärdighet under Investment Grade – så kallade High Yield-obligationer – emitterade av europeiska företag.

Bolaget siktar att med fonden ta tillvara på investeringsmöjligheter på den växande marknaden för europeiska högavkastande obligationer. Fonden är framtagen för att kunna hantera perioder av osäkerhet kring ränteutvecklingen. Dessutom vill man dra nytta av det utbredda behovet för banker att lätta sina balansräkningar.

”Vår bedömning är att bankernas strävan efter att minska sin skuldsättning kommer att verka som en strukturell drivkraft för att antalet emissioner ökar de närmaste fem åren”, säger Nick Phillips, ansvarig för GSAMs internationella verksamhet för tredjepartsdistribution, i en kommentar.

Förvaltningsteamet inom Goldman Sachs Asset Management, som står bakom fonden, är helt fokuserade på företagsobligationer och företagskrediter och består av 72 förvaltare varav 28 är specialiserade på företagskrediter (s.k. Leverage credits). Teamet förvaltar idag cirka USD 4 miljarder i europeiska high yield-obligationer, i en rad olika räntestrategier.

Marknaden för high yield-papper har varit het under de senaste åren, i spåren av Lehman-kraschen hösten 2008. Tillgångsslaget har uppvisat en otrolig avkastning under den period av kraftigt fallande räntor som följde. Men röster har börjat höjas för att vi börjar närma oss slutet av den perioden, om räntorna på långa obligationer börjar stiga i spåren av en begynnande högkonjunktur.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.