Facebooks kursuppgång gör Zuckerberg rikare än grabbarna på Google

Stockholm (hedgenordic.com) – Facebooks ordförande kunde addera ytterligare USD 1,6 miljarder till sin förmögenhet i går, efter att världens största sociala nätverk stängde på ny rekordnivå. Uppgången lyfte 30-åriga Zuckerbergs nettoförmögenhet till USD 33,3 miljarder, vilket tar honom förbi Google-grundarna Brin och Page, liksom amazon.com’s CEO Jeff Bezos, 50, på Bloomberg Billionaires Index. Det konstaterar Bloomberg efter Facebooks starka resultat tidigare.

Zuckerberg är numera nummer 16 på rankinglistan. Google-grundarna är nummer 17 och 18. Bezos ligger på plats 20.

“-Han har bara börjat,” säger David Kirkpatrick, författare till “The Facebook Effect”, i en telefonintervju. “-Han kommer att bli den rikaste personen på planeten.”

Facebook har stigit med 183% under de senaste 12 månaderna, vilket är den största uppgången i Standard & Poor’s 500 Index, enligt data sammanställda av Bloomberg. Bolaget handlas nu på 82 gånger rapporterade resultat, jämfört med en multipel av 18,2 för S&P 500. Google är upp 7,5% för året.

Bolagets framgångar på börsen spiller även över på andra Facebook-aktieägare, däribland 30-åriga Dustin Moskovitz, som startade bolaget tillsammans med Zuckerberg på Harvard University för 10 år sedan, och Sheryl Sandberg, 44, Facebooks COO som i januari blev en av världens yngsta kvinnliga dollarmiljardärer.

Bild: (c) shutterstock—1000 Words 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.