Nordic Hedge Award belönade de bästa räntehedgefonderna

Stockholm (HedgeNordic.com) – För andra året i följd belönades på onsdagen de bästa nordiska hedgefondförvaltarna inom flera olika kategorier vid den så kallade Nordic Hedge Award ceremonin som arrangeras av HedgeNordic i Stockholm. Till bästa räntefokuserade hedgefond utsågs fonden MIRA från danska Nykredit Asset Management.

MIRA realiserade under 2013 en avkastning på imponerande 23,8% trots sin låga volatilitet på 7%. MIRA fokuserar sin förvaltning till danska hypotekslån med fokus på relativvärdering.

På andra plats kom fonden KOBRA som också förvaltas av Nykredit Asset Management. Fonden levererade en avkastning på goda 11% med en underliggande volatilitet på knappt 3%. Likt MIRA fokuserar KOBRA på danska hypotekslån men med fokus på durationshedgeade positioner på den korta ändan av yield-kurvan.

På tredje plats hamnade fjolårets vinnare i räntekategorin; Asgard Fixed Income Fund från Plinius Capital. Fonden levererade under året en avkastning på 16% till en underliggande volaitlitet på knappa 7%.

Logo_HN_620x90_2014_v2[1]

Bild: (c) Niklas Åkesson for HedgeNordic.com

 
Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.