Altor säljer Max Matthiessen

Stockholm (Hedgenordic.com) – Den globala försäkringsförmedlaren Willis Group Holdings köper 75 procent av aktierna i svenska finansiella rådgivaren Max Matthiessen för 1,36 miljarder kronor, det skriver riskkapitalbolaget Altor i ett pressmeddelande.

De resterande 25 procent av aktierna i pensionsgiganten Max Matthiessen, som med ca 420 anställda hade en bruttoomsättning på över en miljard kronor och 180 miljoner i EBITDA-resultat under 2013, kommer enligt avtalet att fortsatt ägas av anställda.

Altor tog, tillsammans med Bure Equity, över Max Matthiessen i samband med övertagandet av investmentbanken Carnegie 2008—2009. Max Matthiessen ägdes vid den tidpunkten av Carnegie och ingick i den överenskommelse som gjordes med myndigheterna i samband med krisen för banken.

Innan förvärvet äger de anställda 50% av företaget och resterande 50% av Altor Fund III.

Willis Group Holding, noterat på New York-börsen (NYSE: WSH), har inför förvärvet mer än 18 000 anställda på 400 kontor runt om i världen. Verksamheten sträcker sig från global rådgivning inom riskhantering, försäkringsförmedling, samt återförsäkringsverksamhet. Under 2013 uppgick koncernens omsättning till drygt 3,6 miljarder dollar (motsvarande cirka 24 miljarder kronor), vilket gav en nettovinst på 365 miljoner dollar (cirka 2,4 miljarder kronor).

Efter affären kommer den sammanslagna verksamheten vara den största riskrådgivaren och försäkringsmäklaren i Norden och den största internationella rådgivaren i Sverige.

I transaktionen har Willis Capital Markets & Advisory varit finansiell rådgivare och Vinge varit juridisk rådgivare till Willis Group.

Willis köp måste godkännas av berörda myndigheter för att slutföras.

 Bild: (c) akov-Kalinin—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.