- Advertisement -
- Advertisement -

Hedgefonder noterar inflöden på 17.5 miljarder dollar i november

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic.com) – Hedgefonder noterade inflöden på 17.5 miljarder dollar motsvarande 0.9% av indsutrins totala förvaltade kapital under november enligt en rapport från BarclayHedge och TrimTabs Investment Research. Detta var det största inflödet på sex månader och det näst största under de senaste två åren. “Hedgefondindustrin har sett ett nettoinflöde på 66.9 miljarder dollar under 2013, en kraftig återhämtning jämfört med samma period 2012 då industrin noterade ett utflöde på motsvarande 8.2 miljarder,” säger Sol Waksman grundare av BarclayHedge. Hedgefonder noterade nettoinföden under nio av de första elva månaderna 2013. Industrins totala kapital under förvaltning steg till ett femårshögsta på 2.1 triljarder dollar. “Indsustrins förvaltade kapital är upp 17% 2013 men är fortfarande 14% under toppnoteringen på 2.4 triljarder dollar som noterades under 2008,” säger Waksman.

Den månatliga TrimTabs/BarclayHedge Hedge Fund Flow Report visar att industrin noterade en uppgång på 0.8% i november, vilket indikerar att den underpresterade S&P 500 som steg med 3.1%. Equity long only hedgefonder steg 2.3% och adderade därmed till en uppgång i oktober på 1.9%. Equity long bias fonder steg 1.6%, jämfört med 2.3% uppgång i oktober.

Fond i Hedgefonder tog in 1.9 miljarder dollar (0.4% av totalt förvaltat kapital) under november och reverserar därmed en negativ utveckling där oktober noterade utflöden på 1.1 miljarder dollar. Fond i Fonder har bara noterat inflöden under tre av de senaste 24 månaderna, i bjärt kontrast till hedgefonder som noterade inflöden under 15 av de senaste 24 månaderna.

TrimTabs/BarclayHedge Survey of Hedge Fund Managers visar att en stor del av förvaltarna är positiva till utsikterna för S&P500 för januari månad. Nära 2/3 av respondenterna förväntar sig att aktier överpresterar obligationer och ädelmetaller under de nästkommande 6 månaderna och en lika stor andel förväntar sig att industrialiserade marknader kommer överavkasta tillväxmarknader under samma period.

 

Bild: (c) Ljupco Smokovski—Fotolia.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Tidan Welcomes Magnus Linder to Launch Nova Strategy

Stockholm (HedgeNordic) – Swedish fund boutique Tidan Capital is set to launch a market-neutral volatility and options arbitrage strategy named Nova, under the stewardship...

Impega: “Small but Agile Version of NBIM”

Stockholm (HedgeNordic) – Norges Bank Investment Management (NBIM), responsible for managing the Norwegian Government Pension Fund Global, has cultivated a wealth of talent over...

CABA Launches ‘Flex2’ for Another Ride on the Spread Curve

Stockholm (HedgeNordic) – In December 2022, Danish boutique CABA Capital launched a closed-end fund with a three-year lifespan to capture risk premiums in Scandinavian...

Truepenny One Step Closer to Launch

Stockholm (HedgeNordic) – Truepenny Capital Management has received authorization as an investment firm and obtained license as a portfolio manager from the Swedish financial...

Rhenman Embracing Change Amid an Ever-Changing Healthcare Sector

Stockholm (HedgeNordic) – The largest equity hedge fund in the Nordics with assets under management just shy of $1 billion, the Rhenman healthcare fund,...

Inside Ilmarinen’s Approach to Hedge Fund Allocation

Stockholm (HedgeNordic) – Ilmarinen, in a tight race with Varma as Finland’s largest earnings-related pension insurance company, has emerged as a noteworthy investor in...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: Emerging Markets

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -