- Advertisement -
- Advertisement -

Hedgefonder noterar inflöden på 17.5 miljarder dollar i november

- Advertisement -

Stockholm (HedgeNordic.com) – Hedgefonder noterade inflöden på 17.5 miljarder dollar motsvarande 0.9% av indsutrins totala förvaltade kapital under november enligt en rapport från BarclayHedge och TrimTabs Investment Research. Detta var det största inflödet på sex månader och det näst största under de senaste två åren. “Hedgefondindustrin har sett ett nettoinflöde på 66.9 miljarder dollar under 2013, en kraftig återhämtning jämfört med samma period 2012 då industrin noterade ett utflöde på motsvarande 8.2 miljarder,” säger Sol Waksman grundare av BarclayHedge. Hedgefonder noterade nettoinföden under nio av de första elva månaderna 2013. Industrins totala kapital under förvaltning steg till ett femårshögsta på 2.1 triljarder dollar. “Indsustrins förvaltade kapital är upp 17% 2013 men är fortfarande 14% under toppnoteringen på 2.4 triljarder dollar som noterades under 2008,” säger Waksman.

Den månatliga TrimTabs/BarclayHedge Hedge Fund Flow Report visar att industrin noterade en uppgång på 0.8% i november, vilket indikerar att den underpresterade S&P 500 som steg med 3.1%. Equity long only hedgefonder steg 2.3% och adderade därmed till en uppgång i oktober på 1.9%. Equity long bias fonder steg 1.6%, jämfört med 2.3% uppgång i oktober.

Fond i Hedgefonder tog in 1.9 miljarder dollar (0.4% av totalt förvaltat kapital) under november och reverserar därmed en negativ utveckling där oktober noterade utflöden på 1.1 miljarder dollar. Fond i Fonder har bara noterat inflöden under tre av de senaste 24 månaderna, i bjärt kontrast till hedgefonder som noterade inflöden under 15 av de senaste 24 månaderna.

TrimTabs/BarclayHedge Survey of Hedge Fund Managers visar att en stor del av förvaltarna är positiva till utsikterna för S&P500 för januari månad. Nära 2/3 av respondenterna förväntar sig att aktier överpresterar obligationer och ädelmetaller under de nästkommande 6 månaderna och en lika stor andel förväntar sig att industrialiserade marknader kommer överavkasta tillväxmarknader under samma period.

 

Bild: (c) Ljupco Smokovski—Fotolia.com

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Round Table: ETFs & Asset Management

Stockholm (HedgeNordic) – At a round table discussion that took place in Stockholm on October 17, asset managers and ETF providers discussed and answered...

Nordic Managers Win EuroHedge Nominations

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has released the first round of nominations for the EuroHedge Awards 2022, with the list featuring seven Nordic hedge...

Expected 75 Point Hike in Riksbank Rate

Stockholm (HedgeNordic) – Sweden’s Riksbank raised the key interest rate by an expected 75 basis points to 2.5 percent, the highest level since 2008....

The Age of Macro is Back

Stockholm (HedgeNordic) – In recent years, fixed-income macro managers such as Carlsson Norén have struggled to deliver attractive absolute returns in a low-volatility environment...

Man AHL Launches its First Systematic Article 9 Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Man Group’s quantitative investment arm and engine, Man AHL, has launched the asset manager’s first systematic Article 9 fund. Relying on...

Corporate Bonds are Very Attractive Finds Atlant Fonder

Stockholm (HedgeNordic) – This year’s broad sell-off in the bond market due to aggressive monetary tightening in the fight against inflation may have investors...