Stefan Åsbrink ny fondförvaltare på Monyx

Monyx värvar Stefan Åsbrink till kapitalförvaltningen och stärker förvaltningsteamet med en erfaren aktiv fondförvaltare. Han blir ny ansvarig fondförvaltare för aktiefonden Monyx Svenska Aktier.

“Vi är mycket glada att ha värvat Stefan till Monyx. Hans gedigna kompetens och erfarenhet kommer att vara till stor nytta för oss och våra fondkunder. Han blir ansvarig fondförvaltare för vår aktivt förvaltade aktiefond Monyx Svenska Aktier, som de senaste tio åren har haft en genomsnittlig årlig avkastning på cirka 10 procent. Stefan kommer dessutom att medverka i utveckling och förvaltning av kommande absolutavkastande fondprodukter”, säger Mikael Kadri, CIO på Monyx.

Stefan Åsbrink har en bred bakgrund från sina tidigare befattningar som CIO på Valbay International S.A., Strategist och Hedge Fund Manager på DnB NOR Asset Management, CIO och Head of Global Asset Allocation på Skandia samt Senior Hedge Fund Manager på SEB Asset Management.

“Monyx är ett spännande bolag med ett förvaltat kapital på ca 24 miljarder kronor. Jag hoppas kunna bidra till fortsatt tillväxt för våra fondkunder och för bolaget”, säger Stefan Åsbrink.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Comments are closed.