Blandade resultat i april för Brummer

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Brummer & Partners rapporterade blandade resultat för sina fonder när april månad summerades. Men man drog det längsta strået när Nordic Hedge Award belönade 2012-års bästa nordiska hedgefonder.

April månad gav negativa avkastningssiffror för några av singelstrategierna inom Brummer & Partners. Zenit förlorade 0,55% under månaden och summerar 2013 hittills till -1,43%. Futuris hade även de en minusmånad, ned -0,83%, men håller näsan precis över vattenytan för 2013 (YTD +0,02%). Den tidigare så framgångsrika tech-fonden Manticore hade en sämre månad och rapporterar en nedgång på 0,9% under april, men visar fortfarande mycket fina helårsresultat: +7,59% ackumulerat under 2013.

Nektar: Best Nordic Multi Strategy hedge fund 2012, represented by Mikael Spångberg and Gunnar Wiljander with Kamran Ghalitschi (HedgeFonder.nu)

Nektar: Best Nordic Multi Strategy hedge fund 2012, represented by Mikael Spångberg and Gunnar Wiljander with Kamran Ghalitschi (HedgeFonder.nu)

Bland fonderna på vinnarlistan hittar vi övriga fyra singelstrategifonder inom Brummer. Market Neutral-fonden Archipel levererade +0,59% under månaden (YTD +0,87%). Kreditfonden Observatory slutade på 0,7% (YTD +2,8%).
Den trendföljande CTA-fonden Lynx hade en mycket bra månad och gav hela 3,3% i april och är +7,59% för 2013. Multistrategifonden Nektar steg något mer beskedliga, +0,18% för månaden och lika beskedliga +1,35% för 2013 hittills. Däremot belönades Nektar för sina framgångar under 2012 med priset för bästa fond inom multistrategikategorin i samband med Nordic Hedge Award-galan i april, där de bästa förvaltarna inom ett antal kategorier utsågs.

Brummer Multi-Strategy, som består av en kombination av ovanstående fonder, steg med +0,4% i april, vilket summerar helåret till +2,6% hittills. Brummer Multi-Strategy kom på andra plats på Nordic Hedge Award i kategorin ”Bästa fond-av-hedgefonder”.

Bild: (c) SergeyIT—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Comments are closed.