- Advertisement -
- Advertisement -

Rhenman Healthcare Equity L/S rankad som bästa fond i EuroHedge

- Advertisement -

Sektorfonden Rhenman Healthcare Equity L/S, som investerar i börsnoterade bolag inom framförallt läkemedel, medicinsk teknik, bioteknik och vård, har rankats som nummer 1 bland 44 globala fonder (med mer än tre års förvaltningshistorik) avseende genomsnittlig årsavkastning i senaste numret av EuroHedge, som är en av de ledande publikationerna för hedgefonder i Europa.

Rankingen baserar sig på fondernas värdeutveckling, och för Rhenman Healthcare Equity L/S uppgår den genomsnittliga värdeökningen per år till +16,64% sedan fonden startade den 22 juni 2009. Detta gör fonden till bäst avkastande fond, drygt 0,5 procentenheter bättre än nästföljande fond.

Baserat på fondutvecklingen under de tolv senaste månaderna hamnar Rhenman Healthcare Equity L/S också på första plats, med en uppgång på +23,69%, drygt 8 procentenheter bättre än nästföljande fond. Sedan fondstart den 22 juni 2009 har fonden ökat i värde med hela +78,11%.

”Det är glädjande att vår fond rankas som den bäst avkastande i Europa bland så många stora, etablerade europeiska hedgefondförvaltare. Hälso- och sjukvårdssektorn utgör 10 procent av världens samlade börsvärde, så fonden har många investeringsmöjligheter att välja bland, och detta har förvaltarteamet skött föredömligt.”, säger Carl Grevelius, Founding Partner och Marknadschef.

”Vi anser att hälso- och sjukvårdssektorn framöver gynnas av en allt äldre befolkning, ökat välstånd i utvecklingsländer och fortsatt utveckling av nya medicinska produkter och teknologier. Detta har även många investerare tagit fasta på, både i Sverige och internationellt, vilket har resulterat i relativt stora fondinflöden. Bolagets förvaltade kapital uppgår numera till över 1 miljard kronor.”

Förvaltningsbolaget Rhenman & Partners Asset Management skapade för över fyra år sedan ett välrenommerat vetenskapligt råd, med professor Bertil Hållsten som ordförande. I bolagets styrelse sitter bland annat professor Hans Wigzell, f.d. rektor för Karolinska Institutet och tidigare ordförande för KI:s samt Håkan Åström, f.d. VD för Kabi Pharmacia.

 

Bild: (c) shutterstock—Keepsmiling4u

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Nordic Hedge Funds Sustain Momentum

Stockholm (HedgeNordic) – Following its strongest first quarter in 15 years, the Nordic hedge fund industry sustained momentum into April. As reflected by the...

The Hands-On Approach of NCI Advisory in Debt Investing

Stockholm (HedgeNordic) – With over 45 years of expertise in structured finance and debt asset management, Jørgen Beuchert has dedicated the last 15 years...

Hedge Fund Journal: Calculo Best in Commodity Trend Following

Stockholm (HedgeNordic) – Calculo Evolution Fund, a pure commodity trend-follower based in Denmark, has been recognized as the “Best Performing Commodity Trend Follower” over...

SRV’s Multi-Pillar Fixed-Income Strategy

Stockholm (HedgeNordic) – Despite Danish mortgage bonds being widely regarded as almost risk-free, occasional spikes in risk aversion trigger significant spread widening versus government...

DBi Pioneers Cost-Efficient Access to CTA Performance

Stockholm (HedgeNordic) – Trend-following CTAs or managed futures vehicles are often seen as effective diversifiers within investment portfolios, exhibiting limited correlation to equity and...

Swiss Bank Eyes Global Equities Through Quant and Options Overlay Funds

Stockholm (HedgeNordic) – A Swiss private bank is seeking to allocate a minimum of €20 million to a fund specializing in global equities through...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -