Silver Point stämmer Norges Eksportfinans

London (HedgeFonder.nu) – Silver Point Capital, en USA-baserad hedgefond med fokus på kredit och s.k. ”special situations”, stämmer Norges Eksportfinans.

Silver Point har lämnat in stämningen i Tokyo District Court med anledning av en investering i Eksportfinans japanska Samurai-obligationer.

Stämningen kommer från Silver Point Capital Fund LP och Silver Point Capital Offshore Master Fund LP (Silver Point), med krav om delbetalning av JPY 400 miljoner (tillsammans med 6 procents ränta på beloppet från 13:e december 2011), som del av totalkravet på JPY 8,6 miljarder. Silver Point hävder att obligationerna förföll till utbetalning då de meddelade Mizuho Corporate Bank om default den 12:e december 2011.

I ett uttalande säger Eksportfinans att de tillbakavisar kravet och tänker försvara sig mot påståenden om en default. Eksportfinans menar därför att stämningen är grundlös. Eksportfinans säger att deras uppfattning stöds av en extern juridisk rådgivare.

Eksportfinans har varit en nära partner för norsk exportindustri i över 50 år och förvaltar en solid portfölj av både stats- och marknadsbaserade exportkrediter.

Bild: (c) birgitH—pixelio.de

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.