Ett brittiskt EU-utträde negativt för kapitalförvaltningssektorn

London (HedgeFonder.nu) – Ett brittiskt utträde ur den Europeiska Unionen kommer att skapa negativa konsekvenser för kapitalförvaltningssektorn i landet.

Enligt Rob Mellor, chef för hedgefonder på PWC, säger att en brittisk fondsförvaltningsindustri som står utanför EU kommer att få bekymmer med att fortsätta att förvalta pengar åt kunder som är EU-baserade. Mellor menar att ett utträde skulle innebära en fundamental risk för tillväxten inom hela kapitalförvaltningsindustrin i Storbritannien.

Han menar att eftersom EU-kommissionen har och även i fortsättningen kommer att bestämma regelverket för distribution av investeringsfonder inom EU, både inom UCITS och AIFMD-reglerna, kommer det i framtiden att skapa problem för de brittiska förvaltarna som har fonder registrerade och kunder baserade inom EU.

Mellors kommentarer är ett resultat av att Storbritannien premiärminister David Cameron lovade i sitt tal i EU en folkomröstning år 2017 om Stobritanniens fortsatta EU-medlemskap ifall han vinner nästa val 2015. Det är många som tippar på att britterna skulle rösta på ett utträde ur EU.

Bild: (c) shutterstock—johnbraid

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.