Anders Nyrén föreslagen till ny ordförande

STOCKHOLM (Direkt) Industrivärdens vd Anders Nyrén föreslås bli ny ordförande in Handelsbanken. Han har varit vice ordförande i bankens styrelse sedan 2001.  Det framgår av valberedningens förslag inför stämman som hålls den 20 mars.

Han efterträder Hans Larsson som avböjt omval. Övriga ledamöter i styrelsen föreslås omväljas.

“Jag är oerhört stolt och glad över att få frågan om rollen som styrelseordförande i en av världens tio absolut starkaste banker, men är samtidigt väldigt ödmjuk inför uppgiften. I samband med denna förfrågan har jag sett över min arbetssituation och som ett resultat därav meddelat valberedningarna i Ericsson och SSAB att jag avböjer omval”, säger Anders Nyrén i en skriftlig kommentar.

Utöver ovanstående uppdrag sitter Anders Nyrén även i styrelserna för Sandvik, där han är ordförande, samt SCA och Volvo.

 

Bild: (c) FotolEdhar—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.