ALFAKRAFT lanserar två nya hedgefonder

Stockholm (HedgeFonder.nu) – ALFAKRAFT inleder 2013 med att fortsätta växa och lanserar ytterligare två kvantitativa hedgefonder: ALFA Edge Fund (valutahandel) och ALFA Quant Fund (multistrategifond, hedgefond-i-fond) som investerar i ALFAKRAFT Fonders olika hedgefonder. Förvaltningen startade redan vid årsskiftet 2011/2012 och helårsresultatet för 2012 landade på +18,59% för ALFA Edge Fund och +8,79% för ALFA Quant Fund (est.).

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. – Vår historia talar sitt tydliga språk. Exempelvis slog ALFA Commodity Fund, vår CTA/Managed Futures-fond, sina konkurrenter i Norden inom CTA-segmentet 2012. Totalt levererade fonden +6,52 procent i avkastning (est.) under året.

Även ALFA Energy Fund levererade ett bra helårsresultat för 2012 med en avkastning på +6,01% (est.), säger Mats Grube, partner och styrelseledamot i ALFAKRAFT Fonder. – Vi har nu tre mycket vassa okorrelerade singelstrategifonder under förvaltning, som tillsammans genom ALFA Quant Fund, menar vi, skapar det bästa riskjusterade investeringsalternativet i marknaden. Vi ser fram emot att under 2013 ge våra konkurrenter en riktigt tuff match, säger Bengt Lindblad, VD och grundare ALFAKRAFT.  

Bild: (c) shutterstock—pabmap

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.