CTA

Nordic Insights: CTAs och Managed Futures

Stockholm (HedgeFonder.nu) -Inför året 2012 bjöd HedgeFonder.nu  in ledande Nordiska CTAs till att ge sin vy på förutsättningarna för systematiskt förvaltade terminsstrategier; Managed Futures.

För att följa upp detta arrangerar vi under januari månad tillsammans med RPM Risk & Portfolio Management ett rundabords-samtal för att diskutera förvaltningsåret som gått och vad som kan förväntas av denna typ av strategier i framtiden.

Vi kommer ha ett särskilt fokus på de Nordiska förvaltarna men även diskutera det allmänna läget för Managed Futures strategier. Detta i ljuset av att 2012 visade sig vara ett besvärligt år för strategi-gruppen.

Ämnen som kommer tas upp till diskussion inkluderar; vilka möjligheter och hot går industrin till mötes? Hur kan man förklara den senaste tidens svaga avkastning? Hur ska investerare se på sin allokering  till CTAs?

Bland deltagarna finner vi AP1, Ålandsbanken Commodity Fund, ALFAKRAFT, Coeli Spektrum, Estlander & Partners, IPM Informed Portfolio Management, Movestic, SEB Asset Selection samt RPM och Nordic Business Media.

Rundabords-samtalet kommer sammanfattas och vara tillgängligt för gratis nedladdning under februari månad på hedgenordic.com. Vi ser fram emot en intressant diskussion!
 

 
Bild: (c) Jörg-Willecke—pixelio.de

 

 

Share.

About Author

Kamran has been working in the financial industry since 1994 and has specialized on client relations and marketing. Having worked with retail clients in asset management and brokerage the first ten years of his career for major European banks, he joined a CTA / Managed Futures fund with 1,5 Billion USD under management where he was responsible for sales, client relations and operations in the BeNeLux and Nordic countries. Kamran joined a multi-family office managing their own fund of hedgefunds with 400 million USD AuM in 2009. Kamran has worked and lived in Vienna, Frankfurt, Amsterdam and Stockholm. Born in 1974, Kamran today again lives in Vienna, Austria.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.