Kreditfonder fortsatt bra investeringsmöjlighet

London (HedgeFonder.nu) – Trots den senaste tidens inflöden och tajtare kreditspreadar erbjuder kreditfonder fortfarande goda investeringsmöjligheter enligt en debattpanel bestående av hedgefondexperter som deltog i ett seminarium arrangerat av Alvine Capital och SEB Enskilda i London.

Panelen, bestående av Theo Phanos från Cape View Capital, Michael Falken från Brummer & Partner och Jeffrey Perskind från Poenix Investment Adviser, menade även att det låga ränteläget ytterligare ökar kreditfondernas lockelse men att valet av värdepapper är av yttersta vikt.

Förutom paneldebatten, som leddes av Thomas Raber, vd och grundare av Alvine Capital och Eric Hoh, chef för Alternatives, Trading & Capital Markets på SEB, fick de 120 åhörarna en navigering genom det absolutavkastande kredit-landskapet och hur dessa kan passa in i en portfölj.

Seminariet startade med en tillgångsallokeringspresentation av Torbjörn Hamnmark, strateg på Tredje AP Fonden (AP3). Han förklarade hur fonden söker sig bort från den traditionella tillgångsallokeringsmodellen och i stället fokuserar på olika riskklasser. AP3s tillvägagångssätt är att använda sig av en ’barbell approach’ för krediter och investerar i svenska statspapper, högavkastande obligationer och infrastruktur.

Hamnmarks presentation följdes av Ian Winship, vd på BlackRock Absolute Return Bond Fund, som fokuserade på allokeringsfrågor inom räntebärande tillgångar. Han diskuterade hur BlackRock ser på mycket väl diversifierade avkastningskällor och hur man säkerställer att riskhantering är kärnan i investeringsprocessen.

 

Bild: (c) shutterstock—Dim Dimich

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.