- Advertisement -
- Advertisement -

Coeli Spektrum in på Deutsche Banks plattform dbSelect

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Deutsche Bank meddelade den 26 november att svenska Coeli AB, den oberoende kapitalförvaltaren med ca 7 miljarder SEK under förvaltning, har lanserat sin andra strategi på dbSelect, Deutsche Banks plattform som ger tillgång till likvida hedgefondstrategier.

Coeli Spektrum förvaltar mer än 700 miljoner SEK med en årlig avkastning under de senaste 36 månaderna på 13,6% efter avgifter. Lanseringen av Spektrum-strategin på dbSelect möjliggör för investerare att få tillgång till en systematisk CTA/Managed Future-strategi med helt egenutvecklade modeller som skapar låg korrelation till andra jämförbara CTA-fonder inom samma segment.

Spektrums modell har karaktären av en meddellång strategi, med en genomsnittlig längd på positionerna på cirka tre veckor. Strategin använder helt egenutvecklade trendföljande algoritmer för mönsterigenkänning, skapade för att fånga längre trender inom ränte- och valutamarkanden och terminsmarknaden för råvaror. Programmet använder också en egenutvecklad ”contrarian-modell” som enbart handlar i olika aktieindex för att fånga kortsiktiga rörelser i motverkande trender.

Hans Jacob Feder, Global Head för dbSelect på Deutsche Bank, säger: “Vi är mycket glada för att ha Coeli Spektrum tillgänglig genom dbSelects plattform. Vi ser fram emot att bygga ett starkt och framgångsrikt samarbete med Coeli när vi nu kan erbjuda denna innovativa strategi till investerare.”

Coeli är en oberoende svensk kapitalförvaltare som erbjuder fonder inom alternativa investeringar. Företaget, som grundades 1994, erbjuder förvaltningslösningar till entreprenörer och institutionella kunder, inkluderande kapitalförvaltning, private banking och private equity. Förutom Spektrum-fonden erbjuder Coeli access till den nordiska elmarknaden genom dbSelect via Coeli Power Surge.

Ingemar Bergdahl, Managing Partner och portföljförvaltare på Coeli Spektrum säger: “Vi är glada för att bli en del av Deutsche Banks etablerade plattform dbSelect. Vi har ett starkt resultat historiskt, särskilt under de tre senaste åren som har varit en besvärlig period för många trendföljande fonder. Vi är 100% modellbaserade och använder endast vår egenutvecklade analys i våra modeller och inga standardindikatorer.”

dbSelect är Deutsche Banks plattform för att erbjuda tillgång till likvida hedgefondstrategier, som t.ex. Managed Futures, CTA, valuta, global macro, volatilitetsarbitrage och råvarustrategier. Med fler än 170 hedgefonder att välja bland, daglig likviditet och en effektiv kostnadsstruktur har dbSelect tagit in 5,1 miljarder USD i kapital under förvaltning från pensionsfonder, statliga fonder, fond-i-fonder, private banks och försäkringsbolag.

 

 Bild: (c) shutterstock—archerix

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Estlander Awaiting the Black Swan

Stockholm (HedgeNordic) – Finnish systematic asset manager Estlander & Partners has been in the business of providing so-called “crisis alpha” for decades through one...

Niche Opportunities in Private Credit Amid Record Dry Powder Levels

Stockholm (HedgeNordic) – The evolution of private credit as an asset class has been remarkable, attracting increasing allocations from investors. Assets under management by...

Tidan Readies Systematic Macro Launch with Linus Nilsson

Stockholm (HedgeNordic) – Stockholm-based fund boutique Tidan Capital is broadening its suite of strategies with the upcoming launch of its systematic macro initiative in...

Chelonia to Embrace Long-Biased Strategy

Stockholm (HedgeNordic) – Despite securing a spot among the top 15 best-performing Nordic hedge funds this year as a market-neutral fund, Chelonia Market Neutral...

Nykredit Hedge Funds Battle to Reverse Downtrend in Assets

Stockholm (HedgeNordic) – Despite showing improved performance, the fixed-income hedge fund trio at Nykredit Asset Management is struggling to reverse a downward trend in...

“Boring” Short Sellers Partner with Sector for Fund Launch

Stockholm (HedgeNordic) – Renowned short seller Andrew Left has been quoted as saying that short sellers are becoming “a dying breed.” Despite the departure...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -