CTA

Coeli Spektrum in på Deutsche Banks plattform dbSelect

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Deutsche Bank meddelade den 26 november att svenska Coeli AB, den oberoende kapitalförvaltaren med ca 7 miljarder SEK under förvaltning, har lanserat sin andra strategi på dbSelect, Deutsche Banks plattform som ger tillgång till likvida hedgefondstrategier.

Coeli Spektrum förvaltar mer än 700 miljoner SEK med en årlig avkastning under de senaste 36 månaderna på 13,6% efter avgifter. Lanseringen av Spektrum-strategin på dbSelect möjliggör för investerare att få tillgång till en systematisk CTA/Managed Future-strategi med helt egenutvecklade modeller som skapar låg korrelation till andra jämförbara CTA-fonder inom samma segment.

Spektrums modell har karaktären av en meddellång strategi, med en genomsnittlig längd på positionerna på cirka tre veckor. Strategin använder helt egenutvecklade trendföljande algoritmer för mönsterigenkänning, skapade för att fånga längre trender inom ränte- och valutamarkanden och terminsmarknaden för råvaror. Programmet använder också en egenutvecklad ”contrarian-modell” som enbart handlar i olika aktieindex för att fånga kortsiktiga rörelser i motverkande trender.

Hans Jacob Feder, Global Head för dbSelect på Deutsche Bank, säger: “Vi är mycket glada för att ha Coeli Spektrum tillgänglig genom dbSelects plattform. Vi ser fram emot att bygga ett starkt och framgångsrikt samarbete med Coeli när vi nu kan erbjuda denna innovativa strategi till investerare.”

Coeli är en oberoende svensk kapitalförvaltare som erbjuder fonder inom alternativa investeringar. Företaget, som grundades 1994, erbjuder förvaltningslösningar till entreprenörer och institutionella kunder, inkluderande kapitalförvaltning, private banking och private equity. Förutom Spektrum-fonden erbjuder Coeli access till den nordiska elmarknaden genom dbSelect via Coeli Power Surge.

Ingemar Bergdahl, Managing Partner och portföljförvaltare på Coeli Spektrum säger: “Vi är glada för att bli en del av Deutsche Banks etablerade plattform dbSelect. Vi har ett starkt resultat historiskt, särskilt under de tre senaste åren som har varit en besvärlig period för många trendföljande fonder. Vi är 100% modellbaserade och använder endast vår egenutvecklade analys i våra modeller och inga standardindikatorer.”

dbSelect är Deutsche Banks plattform för att erbjuda tillgång till likvida hedgefondstrategier, som t.ex. Managed Futures, CTA, valuta, global macro, volatilitetsarbitrage och råvarustrategier. Med fler än 170 hedgefonder att välja bland, daglig likviditet och en effektiv kostnadsstruktur har dbSelect tagit in 5,1 miljarder USD i kapital under förvaltning från pensionsfonder, statliga fonder, fond-i-fonder, private banks och försäkringsbolag.

 

 Bild: (c) shutterstock—archerix

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.