- Advertisement -
- Advertisement -

Brummers Carve nu öppen för teckning – fondstart 12 november

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Finansinspektionen har nu gett Carve Capital tillstånd att förvalta den nya fonden Carve. Fonden, som är nytillskottet inom Brummer-familjen, har som målsättning att skapa bra riskjusterad avkastning genom att ta både långa och korta positioner i aktier, företagsobligationer och statsobligationer. Namnet Carve står för ”Cross Asset Relative Value with Equity focus”, vilket är ett uttryck för fondens strategi att investera i ett företags hela kapitalstruktur. Den nya fonden startar den 12 november 2012.

Carve är en global aktie- och kredithedgefond som kombinerar long/short-aktiestrategier med kapitalstrukturarbitrage. Förvaltarstrategin innebär att man söker avkastningsmöjligheter genom att kombinera investeringar i aktier, företagsobligationer och statspapper.

En investering i fonden innebär att man ger förvaltarna ett långsiktigt mandat som möjliggör att fonden kan investera i mindre likvida strategier som bedöms särskilt intressanta. Strategin kräver djup analys och kunskap inom både aktie- och kreditmarknaden. Fonden förvaltas av Per Josefsson och Peter Thelin, delägare i Brummer & Partners och tidigare Zenitförvaltare. Förvaltarteamet består också av Bo Börtemark, även han från Zenit, och Michael Falken med 17 års internationell erfarenhet från kreditmarknaden och som närmast kommer från Öhman Fonder.

Investering i fonden sker genom två så kallade matarfonder med olika likviditet och inlåsning, som mest tre år med tre månaders uppsägningstid vid inlösen där andelsägarna kan ta ut 25 procent av investeringen i taget. Den fasta avgiften är vid tre års inlåsning (Carve 1) 0,5 procent och vid upp till 1 års inlåsning 1 procent (Carve 2). Därutöver tillkommer prestationsbaserat arvode om 20% för avkastning över avkastningströskeln, som är Statsskuldväxelräntan + 1%.

Senaste teckningsdatum för investerare som vill vara med från fondstart är den 5 november och investerarna ska ha betalat senast den 7 november. Minimiinvesteringen är 500 000 kronor i Carve 2, vilket är den andelsklass som kommer att handlas kvartalsvis för både insättningar och uttag.

 

Bild: (c) Gary Woodard—Fotolia.com 

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Round Table: ETFs & Asset Management

Stockholm (HedgeNordic) – At a round table discussion that took place in Stockholm on October 17, asset managers and ETF providers discussed and answered...

Nordic Managers Win EuroHedge Nominations

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has released the first round of nominations for the EuroHedge Awards 2022, with the list featuring seven Nordic hedge...

Expected 75 Point Hike in Riksbank Rate

Stockholm (HedgeNordic) – Sweden’s Riksbank raised the key interest rate by an expected 75 basis points to 2.5 percent, the highest level since 2008....

The Age of Macro is Back

Stockholm (HedgeNordic) – In recent years, fixed-income macro managers such as Carlsson Norén have struggled to deliver attractive absolute returns in a low-volatility environment...

Man AHL Launches its First Systematic Article 9 Fund

Stockholm (HedgeNordic) – Man Group’s quantitative investment arm and engine, Man AHL, has launched the asset manager’s first systematic Article 9 fund. Relying on...

Corporate Bonds are Very Attractive Finds Atlant Fonder

Stockholm (HedgeNordic) – This year’s broad sell-off in the bond market due to aggressive monetary tightening in the fight against inflation may have investors...