Lidia Filo ny VD för Sentat Asset Management AB

Sentat Asset Management AB (“Sentat”) har rekryterat Lidia Filo  (bild) till ny verkställande direktör som ett led i bolagets starka utveckling under senare år.

Sentat är en etablerad hedgefondförvaltare som startades under 2006 av Inge Heydorn och idag förvaltar fonderna Thyra Global Technology och Sentat Event Driven. Båda fonderna har fått utmärkelser, Sentat Event Driven fick priset för starkast avkastning i Europa under 2011 i kategorin European Event Driven Hedge Funds av HFI (Eurohedge) och Thyra blev utnämnd av HFM till den bästa globala long/short hedgefond under $500m.

“Efter starka resultat och utmärkelser för våra fonder har vi sett ett stort intresse från investerare. Detta är en intressant tid för Sentat och vi tror att den nya strukturen i företaget förbereder oss väl för fortsatt stark tillväxt och goda resultat för våra investerare”, säger Inge Heydorn.
Lidia Filo har en gedigen bakgrund inom finans från Stockholm och London där hon har arbetat inom kapitalförvaltning och Prime Brokerage på SEB, Morgan Stanley, Barclays Capital och Bank of America Merrill Lynch. Lidia kommer som VD att vara ansvarig för den fortsatta utvecklingen av Sentat. De viktigaste uppgifterna kommer att vara den dagliga driften av affärsverksamheten samt kommunikation med existerande kunder och marknadsföring.

”I samband med Sentats utveckling och det fortsatt starka intresse vi ser hos investerare, har vi fördelat rollerna inom bolaget. Kapitalförvaltarna, Inge Heydorn och Sten Berggren, kommer att fortsätta fokusera på förvaltningen av Senats fonder medan min uppgift är att förstärka vår infrastruktur för att tillgodose våra existerande och nya investerares behov” säger Lidia Filo. Lidia Filo tillträdde tjänsten som VD på Sentat den 1 oktober 2012.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.