Indien: Centralbank lämnar styrränta oförändrad på 7%

STOCKHOLM (Direkt) Indiens centralbank, RBI, lämnade på måndagen reporäntan oförändrad på 8,00 procent, medan den omvända reporäntan lämnades oförändrad på 7,00 procent.

Enligt Bloomberg News väntade sig 19 av 33 tillfrågade analytiker att reporäntan såväl som den omvända reporäntan skulle lämnas oförändrade. Tolv analytiker trodde på en sänkning med 0,25 procentenheter medan en trodde på 50 punkter.

Reservkraven sänktes samtidigt till 4,25 procent från 4,50 procent. 20 av 28 tillfrågade analytikerna hade räknat en sänkning med 25 punkter medan två trodde på oförändrade reservkrav.

Indiens centralbank ändrade styrräntan senast den 17 april, då den sänktes med 0,50 procentenheter.

RBI skriver att reservkravssänkningen “har som syfte att förhindra en framtida åtstramning av likviditetsförhållandena” och stötta tillväxten.

“Grundscenariot tyder på en rimlig sannolikhet för ytterligare policylättnader under det fjärde kvartalet 2012. Den ovannämnda policyguidningen kommer dock vara beroende av utvecklingen i dynamiken i tillväxt och inflation”, skriver centralbanken.

 

Bild: (c) shutterstock—Kailash K Soni

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.