Positivt sentiment nordiska banker avtar enligt Soc Gen

STOCKHOLM (Direkt) Société Générale har gjort en genomgång av den nordiska banksektorn och kommit fram till att charmen börjar falna.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Investmentbanken har i analysen fokuserat på två tydliga trender. Den första är marginalpressen i Sverige. De stigande bolånemarginalerna har tidigare varit anledning att höja estimaten för de svenska bankerna, men denna trend är nu över och detta kommer att synas i marknadsestimaten. Den press som bolånemarginalerna innebär kommer att göra att förtrollningen bryts för de högvärderade svenska bankerna, skriver Société Générale.

Främst drabbad är Swedbank, skriver Société Générale som upprepar rekommendationen sälj för Swedbank.

Den andra trenden är danska kreditkvalitén som är mer av varierande karaktär än vad Danske Banks fina siffror indikerar. Företagsvinster, konkursnivåer och påtvingade bostadsförsäljningar visar inte mycket förbättring jämfört med 2010-2011.

Vad gäller Norge befinner sig rederibranschen i en riktigt dålig cykel, vilket gör att Société Générale ser försiktigt på DNB Nor.

Société Générale föredrar Nordea bland de nordiska bankerna “även om aptiten är större för brittiska banker”.

Bild: (c) shutterstock—Terry Chan

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.