News

Veteran inom kapitalanskaffning lämnar storbank

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Morgan Stanleys chef för kapitalanskaffning, David Barrett, lämnar investmentbanken efter 22 år för att söka lyckan utanför banken. Det rapporterar Bloomberg TV+ och hänvisar till två oberoende källor. David Barrett har varit ansvarig för den enhet inom New York-baserade Morgan Stanley som arbetat med att resa kapital åt hedgefonder och privata företag.

Enligt en av uppgiftslämnarna överväger David Barrett nu flera uppdrag från olika hedgefonder.
Sedan 2008 har Barrett utvecklat och ansvarat för ett nytt affärsområde inom Morgan Stanley som hjälpt till att skaffa investerare och kapital åt hedgefonder mot en ersättning. Tidigare har bankens insatser inom kapitalanskaffningsområdet begränsats till att endast introducera fonder och mindre företag för potentiella investerare, något man gjorde som en kostnadsfri tjänst för sina klienter. Raj Dhanda ansvarar för hela affärsverksamheten i egenskap av Morgan Stanleys Head of Global Capital markets.

Bland uppdragsgivarna finns London-baserade Brevan Howard Asset Management LLP, SAC Capital Advisors LP i Stamford, Connecticut, samt Tiger Management LLC och KLS Diversified Asset Management LP, båda baserade i New York, enligt uppgiftslämnaren.

Gruppen som jobbat inom den så kallade Private Capital markets Unit gjorde även tjänster för privata företag. I juli 2011 hjälpte gruppen detaljhandelsföretaget Michael Kors Holdings Ltd med att sälja aktier för motsvarande 500 miljoner USD i en icke publik transaktion. Morgan Stanley ledde sedan även bolagets initiala publika erbjudande i december, som gav 944 miljoner USD i nytt kapital, eller motsvarande 19% mer än planerat.

David Barrett började hos Morgan Stanley 1986 och arbetade där fram till 2004, då han rekryterades av Merrill Lynch & Co., enligt uppgifter hos Financial Industry Regulatory Authority. Han återvände till Morgan Stanley i mars 2008 som chef för rådgivning inom hedgefondstrategier, enligt ett pressmeddelande från tiden.

Bild: (c) shutterstock—Sergej Khakimullin

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

Most Popular Today

Most Popular This Week

- Advertisement - spot_img

Latest Articles

Alecta’s Real Assets PM Joins Niam

Stockholm (HedgeNordic) – Infrastructure manager Niam Infrastructure has hired Johanna Strömsten Friberg as Associate Director from Swedish pension fund Alecta, where she worked as...

AP1 Duo Heading to New Fund Selection Agency

Stockholm (HedgeNordic) – In a series of new appointments, the new Swedish Fund Selection Agency – Fondtorgsnämnden – has hired Majdi Chammas and Tina...

A Dozen Nordic Nominees at HFM Awards

Stockholm (HedgeNordic) – About a dozen Nordic hedge funds have been shortlisted for the HFM European Performance Awards 2022, which recognize and reward the...

Lærernes Pension Picks Internal Candidate as Head of Alts

Stockholm (HedgeNordic) – With Head of Alternatives Helle Ærendahl Heldbo departing for AP Pension in September, Lærernes Pension has promoted senior portfolio manager Tobias...

New Head of Alts at PensionDanmark

Stockholm (HedgeNordic) – PensionDanmark’s Head of Alternatives, Kim Nielsen, is leaving the Danish pension fund after 11 years to join the newly-established family office...

Storming Ahead with a Third Portfolio Manager

Stockholm (HedgeNordic) – High-yield bond manager Storm Capital Management has strengthened its team with the appointment of Gustaf Amlé as the third portfolio manager....