FED: Överväger alla alternativ om lättnader

STOCKHOLM (Direkt) Federal Reserve överväger alla alternativ i fråga om lättnader och ett tillgångsköpprogram är fortsatt ett alternativ. Den senaste månaden har dock ekonomiska data varit “starka” och det har märkts en ökad aptit på risk.

Det sade Fedchefen i Atlanta, Dennis Lockhart, till journalister efter ett anförande på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Han sade vidare att den amerikanska husmarknaden nu stabiliserar sig och uppvisar “uppmuntrande” tecken. Arbetsmarknaden förbättras samtidigt långsamt, även om en enskild månads sysselsättningsökning inte bör överdrivas.

Enligt Dennis Lockhart är desinflation eller deflation för närvarande ingen orosfaktor för Federal Reserve. Däremot ser han fortsatta risker från den europeiska krisen och den globala inbromsningen, men enligt Dennis Lockhart märks nu ändå ett något större förtroende för att Europa ska kunna lösa utmaningarna.

 

Bild: (c) shutterstock_Lightspring 

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.