CTA

En kort sammanfattning av CTA marknaden i juli

Stockholm (HedgeFonder.nu) – CTA återhämtade sig i juli, och det ser ut att vara en lika stark månad som i maj i år och april förra året. Flera makroekonomiska faktorer bidrog till att CTA hade en bra månad även om de sista dagarna av månaden efter ECB:s centralbanks chef Mario Draghi utspel bidrog till att CTA fonder fick ge tillbaka en del av sin postiva avkastning tidigare under månaden. Den globala ekonomiska återhämtningen försvagades i juli och den spanska kreditvärdigheten satte press på euroområdet. Det infördes också ett blankningsförbud på de spanska och italienska aktiemarknaderna. Storbritanniens ekonomi fortsatte också att krympa för det tredje kvartalet i rad, och den kinesiska tillväxten fortsatt att försvagas, och de amerikanska arbetsmarknadssiffrorna kom in sämre än förväntat. Bank of England fortsatt med sina kvantitativa lättnader i juli och centralbankerna i Kina, Sydafrika, Sydkorea sänkte räntan ytterligare. CTA fonderna gagnades av sina långa räntepositioner och den fortsatta försvagningen av euro mot bland annat den svenska kronan. Korta positioner inom basmetaller och långa positioner i råvaror inom jordbrukssektor i bland annat vete bidrog ytterligare till den starka avkastningen av CTA i juli.

Share.

About Author

Filip Stenberg är managing director av Stenberg Alternative Investment Ltd och rådger institutionella kunder både i Sverige och internationellt. Filip Stenberg har över tio års erfarenhet av att arbeta inom hedgefonder i London, Wien och Stockholm. Han har jobbat med tillgångs- och strategiallokering, affärsutveckling, portföjkonstruktion, riskhantering och fondselektering för fler talet stora institutioner i Sverige och Europa.

Comments are closed.