- Advertisement -
- Advertisement -

Martin Curries europeiska long short presterar

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Martin Curries long-short fond European Absolute Alpha har genererat plus 6,4 % till och med juni i år och är med detta i nivå med tio i topp UCITS long short fonder i BarclayHedges databas. European Absolute Alpha är UCITS-varianten av European Hedgefund som har förvaltats av Michael Browne och Steve Frost sedan 2001. European Absolute Alpha handlar framförallt medelstora till stora bolag med hög omsättning, utan att ha branschorientering. Nettoexponeringen kan ligga från -30 % upp till 100 %. Förvaltarna arbetar efter en uppsättning indikatorer för att fastställa makroekonomiska förutsättningar för graden av nettoexponering, men har en “bottom up approach” för de individuella positionerna. I början av 2012 var nettoexponeringen ca 60 %, upp från 6 % i november, till följd av makroindikatorer som gav stöd för cykliska aktier med hög beta. Januari blev också en stark månad då fonden tjänade på sin långa bok genom aktier med hög beta. Senare under våren har nettoexponeringen gradvis minskat och fonden har tjänat på långa positioner med hög alfa, från olika branscher så som IT, jordbrukskemikalier och retail. Under april månad trotsade man den fallande marknaden och genererade alfa i både den långa och korta boken, i den korta boken framförallt från IT. Årlig volatilitet ska ligga på halva marknadens volatilitet och för “off shore” fonden är faktiskt historisk årlig volatilitet 7,6 %. UCITS-fonden European Absolute Alpha startade september 2010 och är en Luxembourg-baserad SICAV.

Bild: (c)shutterstock—Sergej Khakimullin

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

GG
GG
Gustav Gennow är redaktör på HedgeFonder.nu. Vid sidan av sitt arbete för HedgeFonder.nu driver GG Inscap. GG har tidigare arbetat för en schweizisk privatbank samt med försäkringsförmedling. GG är ekonom från Lunds Universitet med en magister i strategi och informationssystem.

Latest Articles

January: Mirror Image of 2022 for Nordic CTAs

Stockholm (HedgeNordic) – The average return of the eight “CTA” constituents of the Nordic Hedge Index that had positive performance in 2022 was 14.4...

Did Energy Prices Cause This Inflation Surge?

Copenhagen – (Jesper Rangvid): You often hear that soaring energy prices, caused by supply-chain disruptions resulting from the pandemic and the war in Ukraine,...

UB Launches Forest-Focused PE Fund

Stockholm (HedgeNordic) – United Bankers is launching a private equity fund investing in forest and bio-based industries. The fund, named UB Forest Industry Green...

Origo’s First Ten Years on (a) Quest

Stockholm (HedgeNordic) – Long/short equity fund Origo Quest is celebrating ten years of bargain hunting in the universe of Nordic small-cap stocks. After a...

The Cycle is Back and so is Active Investing

Stockholm (HedgeNordic) – The relationship between equities and bonds has traditionally been inverse, making bonds a leading choice as a diversifier to an equities...

Alcur’s Third Win in a Row

Stockholm (HedgeNordic) – Alcur Fonder’s first hedge fund, Alcur, has been named “Hedge Fund of the Year” by Swedish business magazine Privata Affärer for...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -