Martin Curries europeiska long short presterar

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Martin Curries long-short fond European Absolute Alpha har genererat plus 6,4 % till och med juni i år och är med detta i nivå med tio i topp UCITS long short fonder i BarclayHedges databas. European Absolute Alpha är UCITS-varianten av European Hedgefund som har förvaltats av Michael Browne och Steve Frost sedan 2001. European Absolute Alpha handlar framförallt medelstora till stora bolag med hög omsättning, utan att ha branschorientering. Nettoexponeringen kan ligga från -30 % upp till 100 %. Förvaltarna arbetar efter en uppsättning indikatorer för att fastställa makroekonomiska förutsättningar för graden av nettoexponering, men har en “bottom up approach” för de individuella positionerna. I början av 2012 var nettoexponeringen ca 60 %, upp från 6 % i november, till följd av makroindikatorer som gav stöd för cykliska aktier med hög beta. Januari blev också en stark månad då fonden tjänade på sin långa bok genom aktier med hög beta. Senare under våren har nettoexponeringen gradvis minskat och fonden har tjänat på långa positioner med hög alfa, från olika branscher så som IT, jordbrukskemikalier och retail. Under april månad trotsade man den fallande marknaden och genererade alfa i både den långa och korta boken, i den korta boken framförallt från IT. Årlig volatilitet ska ligga på halva marknadens volatilitet och för “off shore” fonden är faktiskt historisk årlig volatilitet 7,6 %. UCITS-fonden European Absolute Alpha startade september 2010 och är en Luxembourg-baserad SICAV.

Bild: (c)shutterstock—Sergej Khakimullin

Share.

About Author

Gustav Gennow är redaktör på HedgeFonder.nu. Vid sidan av sitt arbete för HedgeFonder.nu driver GG Inscap. GG har tidigare arbetat för en schweizisk privatbank samt med försäkringsförmedling. GG är ekonom från Lunds Universitet med en magister i strategi och informationssystem.

Comments are closed.