Castellum: Köpt fastigheter för 291 MKR, sålt för 46 MKR

STOCKHOLM (Direkt) Castellum har via dotterbolag köpt fyra fastigheter, varav två utanför Köpenhamn, för totalt 291 miljoner kronor, påbörjat flera nybyggnationer samt genomfört två försäljningar för totalt 46 miljoner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Dotterbolaget Briggen har köpt en fullt uthyrd lager- och kontorsfastighet väster om Köpenhamn om 19.200 kvadratmeter med en outnyttjad byggrätt om 15.000 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 111 miljoner kronor.

Nordväst om centrala Köpenhamn har Briggen förvärvat en fullt uthyrd kontors- och lagerfastighet om 5.900 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 46 miljoner kronor.

I Lund har Briggen köpt en industri- och lagerfastighet om 1.770 kvadratmeter för 17 miljoner kronor.

Därutöver har Briggen påbörjat en nybyggnation i Lund, som är fullt uthyrd, om 2.400 kvadratmeter. Investeringen är beräknad till 29 miljoner kronor.

I Jordbro har Brostaden påbörjat en nybyggnation av en
lager-/logistikbyggnad om 6.550 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 66 miljoner kronor. För närvarande är inga kontrakt tecknade i den nya byggnaden, framgår det.

I Lindome har Eklandia sålt två lagerfastigheter om 12.430 kvadratmeter för 31 miljoner kronor netto.

Senaste värdering uppgick till 31 miljoner kronor.

I Kungsbacka, har Harry Sjögren AB påbörjat en nybyggnation av 2.300 kvadratmeter lager- och kontorslokaler.

Investeringen beräknas uppgå till 22 miljoner kronor. För närvarande är inga kontrakt tecknade i den nya byggnaden.

I Jönköping har Corallen sålt en lager-/industrifastighet om 3.670 kvadratmter för 15 miljoner kronor. Senaste värdering uppgick till 12 miljoner.

Bild: (c) shutterstock—baur

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.