Framtidens 40 bästa hedgefondstjärnor utsedda

London (HedgeFonder.nu) – Det är knappast förvånande att förvaltare från New York och London dominerar listan med framtidens 40 bästa hedgefondstjärnor.

Undersökningen Tomorrow’s Titans, som publiceras av The Hedge Fund Journal och sponsras av Ernst & Young, visar att hälften av de förvaltare som tros bli framtidens stjärnskott är baserade i New York. Anmärkingsvärt är att det inte finns en enda kvinna bland de 20.

Listan har 14 förvaltare från Europa, där två kvinnor finns med. Förutom London finns även förvaltare från Monaco, Paris och Zug (Schweiz) med. Undersökningen är den andra i ordningen, den första kom ut 2010. Sex förvaltare är baserade i Asien och Stillahavsområdet, där Hong Kong och Singapore dominerar men förvaltare finns även i Sydney.

De 40 som finns med på listan rankas inte utan listas i bokstavsordning per region. The Hedge Fund Journal samlade in nomineringar från en bred bas inom hedgefondindustrin och valet är baserade på avkastning, kapitalets storlek och omfattningen av ansvaret de har för portföljförvaltningen.

Nomineringarna kom från prime brokers och deras capital introduction-team, hedgefond-i-fonder, med flera, men då pensionsfonder och andra investerare i allt större utsträckning gör direktinvesteringar i hedgefonder är de numera också en viktig källa för nomineringar.

Strategierna som förvaltarna arbetar med domineras fortfarande av de klassiska hedgefondstrategier som macro, event-driven, long/short equity men även nyare strategier som de två ”direct lending-förvaltare” som finns representerade. Direct lending – eller direktutlåning – är en strategi som till stor del har hittat sin nisch efter att bankerna numera staplar likviditeten på hög och inte längre vill låna ut pengar i samma utsträckning.

Många av de 40 har en bakgrund inom stora hedgefondförvaltare eller investmentbanker som de lämnat för att etablera nya fonder. Många har även fått sina första så kallade såddinvesteringar av välkända namn i hedgefondbranchen.

I ett uttalande sade Ernst&Young att de var nöjda med att den geografiska mångfalden och variationen på stragtegierna som förvaltarna använder.

Bild: (c) shutterstock—gualtiero boffi

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Comments are closed.