Veckans affärer: Köp Cassandra Oil, teckna aktier i Facebook

STOCKHOLM (Direkt) Veckans affärer ger en köprekommendation i sitt senaste nummer, och ett råd att teckna aktier i en börsintroduktion.

Veckans Affärer ser imponerande potential i marknadsföringsmöjligheterna på Facebook. Samtidigt noterar man att intäkterna inte utvecklats till fullo ännu, på de senaste 12 månadernas vinst värderas bolaget, givet att priset vid introduktionen hamnar i den övre delen av prisintervallet, till 75 gånger vinsten. Tidningen är “balanserat optimistisk” till att bolaget kommer att lyckas både med att öka annonsförsäljningen och intäkterna från onlineuppleveler. I det scenariot handlas aktien till ett p/e-tal på 30 för 2014. Rekommendationen blir att teckna aktier i den förestående börsintroduktionen.

För Cassandra Oil, som utvinner olja ur gamla bildäck, ser Veckans Affärer en lovande affärsidé. Enligt bolaget är tillverkningskostnaden mindre än 30 dollar per fat, vilket kan jämföras med ett oljepris på runt 120 dollar per fat. En fullskalig anläggning på 1500 kW skulle, enligt Cassandra Oil, ge 80 000 fat olja per år. Det skulle betyda en bruttovinst på dryga 45 miljoner. Trots att tidningen ser en “hisnande hög” risk, blir rekommendationen köp.

Bild: (C) r.classen—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.