ALFAKRAFT rekryterar Øystein Ryggen till ALFA Energy Fund

Øystein Ryggen är utbildad Civilingenjör och har dom senaste 10 åren arbetat med utveckling av systematiska tradingstrategier, till en början i den norska elmarknaden. De senaste åren med inriktning mot Oslo Børs, där index korrelerar med de globala aktiemarknaderna och priset på olja.

”Innretningen av tradingstrategier hos ALFAKRAFT vil vaere ikke-trendbaserte handelsstrategier, strategier som skal gi positiv avkastning de fleste måneder, uansett den generelle retningen i markedet. Målsettingen er å vaere rett posisjonert i markedet i de periodene hvor sannsynligheten for gevinst er høy, rett og slett levere god avkastning med mye lavere svingninger enn både energi- og aksjemarkederna” säger Øystein Ryggen, ALFAKRAFT.

”Øystein är en person som jag länge har önskat samarbeta med. Han har under många år visat att han tillhör några av de allra bästa kvantitativa råvaruförvaltarna i branschen och han är helt rätt person att leda ALFA Energy Fund. Med Øystein ombord så tar vi nu ytterligare ett steg framåt i vår ambition att bygga ”Det ledande kvanthuset” inom energi och råvaror” säger Bengt Lindblad, VD och grundare av ALFAKRAFT.

Bild: (C) shutterstock—Ljupco Smokovski

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.