SHB: Väldigt bra rapport, imponerande lönsamhet

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken levererar en väldigt bra rapport för det första kvartalet där både kapital och lönsamhet ökar och prognosuppjusteringar är att vänta.

“Styrkan är att du får en rapport utan överraskningar och är något bättre än förväntat där Handelsbanken fortsätter att leverera, fortsätter öka lönsamheten och fortsätter växa kapitalet och det kommer att komma uppjusteringar i prognosen över vinsten per aktie. Det är det som gör att folk gillar aktien”, säger Andreas Håkansson, bankanalytiker på Exane BNP Paribas i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

Nomura konstaterar i en kommentar att ett starkare räntenetto låg bakom ett bättre rörelseresultat än förväntat.

“De positiva trenderna i divisionerna inkluderar tillväxt i kontoren i
Storbritannien och tillväxt i räntenettot i Norge”, skriver Nomuras analytiker.

Handelsbankens räntabilitet på eget kapital uppgick till 13,8 procent samtidigt som kärnprimärkapitalrelationen steg till 16,4 procent vid utgången av det första kvartalet

“Handelsbanken har en avkastning på justerat eget kapital på 15,5 procent. Det är otroligt imponerade att de kan leverera den typen av lönsamhet när de har så pass mycket kapital. Jämför man det med de flesta andra banker ser det väldigt bra ut”, säger Andreas Håkansson.

Bild: © soka—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.