Henderson Global Investors öppnar kontor i Sverige

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Henderson Global Investors tar steget in på den svenska marknaden och har utsett Johan Åström som ansvarig för Sverige (fastigheter). Han kommer att från och med nu ansvara för den brittiska kapitalförvaltarens alla fastighetstransaktioner i Stockhom. Den strategiska målsättningen för Henderson i framtiden är att ytterligare öka sin närvaro i de nordiska länderna, något som följer på förra årets förvärv av shoppingcentret Eskilstuna Tuna Park.

Den svenska fastighetsmarknaden kommer att vara en intressant plats för europeiska investeringar även under 2012. “Mycket positiva demografiska utsikter, stark ekonomisk tillväxt och sunda finansiella och ekonomiska system gör att den svenska fastighetsmarknaden fortsätter vara långsiktigt attraktiv. Mätt till populationen är den svenska marknaden relativt liten. Men Sverige är en av de mest transparenta och likvida fastighetsmarknaderna i Europa,” säger Stefan Wundrak, analyschef på Henderson Global Investors.

Johan Åström har tidigare varit ansvarig för Nordic Real Estate Partners och har även arbetat för Jones Lang LaSalle, Heron International och Cushman & Wakefield.

Bild: (C) Mumpitz—Fotolia

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.