GodFond ökar utdelningen till välgörenhet

GodFond, fondbolaget som skänker hela bolagets utdelning till välgörenhet, delade igår ut 600 000 kronor till utvalda välgörenhetsorganisationer.

GodFond, som har funnits sedan 2009, kan för tredje året i rad dela ut pengar till välgörenhet. Samtidigt som fondbolagets flaggskeppsfond GodFond Sverige & Världen har belönat sina första fondandelsägare med en uppgång från start på nära 40 procent, så har bolagets verksamhet genererat över 1,3 miljoner kronor i vinster. Dessa har enligt kundernas val fördelats till Hand in Hand, SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser och Barncancerfonden.

Fondernas andelsägare är de som bestämmer hur fördelningen av fondbolagets avkastning ska se ut. Populärast i år är Hand in Hand som får 46 procent av årets utdelning, vilket motsvarar hela 277 000 kronor.

2011 var ett turbulent år på världens börser och därmed också tufft för många fondbolag. Trots detta kan GodFond alltså öka verksamhetens utdelning till välgörande ändamål.

– Vår ambition är att fortsatt bedriva en transparent, lättbegriplig och kostnadseffektiv fondförvaltning vilket ska gynna såväl alla oss fondandelsägare som våra utvalda välgörenhetsorganisationer. Det är givetvis glädjande att vi kunde öka vår utdelning trots att 2011 var ett tufft år för många fondbolag. Vi har dock förmågan och ambitionen att i framtiden växa betydligt mer och därmed ytterligare kunna öka våra utdelningar, säger Max Heger VD på GodFond.

Bild: (C)Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.