DNB lanserar en norsk absolutavkastande fond i UCITS

Stockholm (HedgeFonder.nu) – DNB, en av de ledande kapitalförvaltarna i Norden har breddat sitt fondutbud på Eirik Hauge som, tillsammans med Odd Einar Lillebostad, med framgång förvaltar fonden DNB Norge, som de senaste tre åren avkastat 105 % medan dess benchmark, OSE Benchmark TR index har stigit 103 % i euro, kommer att förvalta den nya fonden DNB Norway Aboslute Return Fund. Fonden är en UCITS-kompatibel lång kort aktiefond som kommer ha en marknadsneutral strategi och med exponering gentemot Oslobörsen. Norges aktiemarknad domineras av shipping-, energi- och råvarubolag. Därmed är bolagen indirekt och direkt beroende av tillväxtekonomier och globalisering. “Vi är därför beroende av dessa länder och följer därmed utvecklingen där ” nogsamt, sade Hauge.

Bild: (C) Hellen—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.