CTA

Finska CTA-förvaltaren Estlander & Partners prisade av World Finance

Stockholm (HedgeFonder.nu) – World Finance har valt ut den tyska fonden ”Estlander & Partners Freedom Fund UI” som den bästa UCITS-produkten i Europa under 2011.

World Finance (worldfinance.com) är en tidskrift med global kundbas, en prisad redaktion och ett omfattande nätverk av korrespondenter inom såväl den akademiska världen som inom industrin. Varje år ber tidningen sina läsare att utvärdera och rösta på de förvaltare som förtjänar att nomineras. World Finance prisjury använder en lång rad av urvalskriterier för att vaska fram det slutliga beslutet.

Även om man lägger stor tyngd på avkastning, väger man också in andra faktorer så som investeringsdiciplin, riskhantering, stabiliteten inom investeringsteamet, back-office, complicance-struktur, m.m..

”Vi är mycket glada att vårt hårda arbete blir uppmärksammat genom att vi får detta prestigefulla pris” säger Martin Estlander, VD på Estlander & Partners, i en kommentar.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.