- Advertisement -
- Advertisement -

Brevan Howard återbetalar till investerare

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Londonbaserade hedgefondsjätten Brevan Howard Asset Management LLP, som förvaltar 26,9 miljarder USD överväger att lämna tillbaka pengar till investerare, erfar Bloomberg på tisdagen. Fondförvaltaren tror att de kan på bättre sätt nå hållbara resultat om de reducerar kapital under förvaltning till 25 miljarder USD. Det skulle göra transaktionerna mindre synliga och minska risken för att påverka marknaden. Spekulationer förekommer därför om att två miljarder USD kommer att lämnas tillbaka till investerarna.

En talesman för Brevan Howard bekräftar bolagets plan att återlämna en del pengar till investerarna men vill inte utveckla frågan vidare. Masterfonden förvaltas av Howard och ett team av traders. En så kallad global macro fond, som investerar i likvida tillgångar inklusive valutor, räntor med syfte att göra vinst på globala ekonomiska trender.

Brevan Howard skulle kunna välja vilka kunder som ska få pengarna tillbaka eller så kan de betala tillbaka pengar till investerare på pro rata basis. Bolaget kommer troligen inte tvinga investerare att ta ut pengar om de visat anförtroende till fonden över en längre tid, så som de kunder som inte har tagit ut pengar.

Bolagets flagskeppsfond gick upp med 6,2 % i augusti, dess bästa månad sedan februari 2008. Avkastningen kommer under en månad då hedgefonder i snitt förlorade 1,6 %, branschens sämsta månad sedan maj 2010 enligt data sammanställd av Bloomberg. Brevan Howards masterfond gick upp en procent förra året, 18,7 % under 2009, 20,4 % under 2008 och 25,2 % under 2007, enligt data från Bloomberg.

Brevan Howard följer hedgefonder som Caxton Associates LP, JAT Capital Management LP och SAC Capital Management LLC och vilka har meddelat kunder under de senaste månaderna att de vill begränsa sin storlek på grund av att de ser färre möjligheter att tjäna pengar.

Bild: (C) Maxim Kazmin—Fotolia.com

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

UB Launches Forest-Focused PE Fund

Stockholm (HedgeNordic) – United Bankers is launching a private equity fund investing in forest and bio-based industries. The fund, named UB Forest Industry Green...

Origo’s First Ten Years on (a) Quest

Stockholm (HedgeNordic) – Long/short equity fund Origo Quest is celebrating ten years of bargain hunting in the universe of Nordic small-cap stocks. After a...

The Cycle is Back and so is Active Investing

Stockholm (HedgeNordic) – The relationship between equities and bonds has traditionally been inverse, making bonds a leading choice as a diversifier to an equities...

Alcur’s Third Win in a Row

Stockholm (HedgeNordic) – Alcur Fonder’s first hedge fund, Alcur, has been named “Hedge Fund of the Year” by Swedish business magazine Privata Affärer for...

Lynx is Fund Company of the Year, Says Privata Affärer

Stockholm (HedgeNordic) – Lynx Asset Management has been named “Fund Company of the Year” by Swedish business magazine Privata Affärer. The distinction comes after...

RFP: Absolute Return Multi-Strategy/Fund of Funds

(Global Fund Search) - A Danish Institutional Investor is searching for an absolute return strategy for an allocation of EUR 40 million. The mandate...