Brevan Howard återbetalar till investerare

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Londonbaserade hedgefondsjätten Brevan Howard Asset Management LLP, som förvaltar 26,9 miljarder USD överväger att lämna tillbaka pengar till investerare, erfar Bloomberg på tisdagen. Fondförvaltaren tror att de kan på bättre sätt nå hållbara resultat om de reducerar kapital under förvaltning till 25 miljarder USD. Det skulle göra transaktionerna mindre synliga och minska risken för att påverka marknaden. Spekulationer förekommer därför om att två miljarder USD kommer att lämnas tillbaka till investerarna.

En talesman för Brevan Howard bekräftar bolagets plan att återlämna en del pengar till investerarna men vill inte utveckla frågan vidare. Masterfonden förvaltas av Howard och ett team av traders. En så kallad global macro fond, som investerar i likvida tillgångar inklusive valutor, räntor med syfte att göra vinst på globala ekonomiska trender.

Brevan Howard skulle kunna välja vilka kunder som ska få pengarna tillbaka eller så kan de betala tillbaka pengar till investerare på pro rata basis. Bolaget kommer troligen inte tvinga investerare att ta ut pengar om de visat anförtroende till fonden över en längre tid, så som de kunder som inte har tagit ut pengar.

Bolagets flagskeppsfond gick upp med 6,2 % i augusti, dess bästa månad sedan februari 2008. Avkastningen kommer under en månad då hedgefonder i snitt förlorade 1,6 %, branschens sämsta månad sedan maj 2010 enligt data sammanställd av Bloomberg. Brevan Howards masterfond gick upp en procent förra året, 18,7 % under 2009, 20,4 % under 2008 och 25,2 % under 2007, enligt data från Bloomberg.

Brevan Howard följer hedgefonder som Caxton Associates LP, JAT Capital Management LP och SAC Capital Management LLC och vilka har meddelat kunder under de senaste månaderna att de vill begränsa sin storlek på grund av att de ser färre möjligheter att tjäna pengar.

Bild: (C) Maxim Kazmin—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.