- Advertisement -
- Advertisement -

Brevan Howard återbetalar till investerare

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Londonbaserade hedgefondsjätten Brevan Howard Asset Management LLP, som förvaltar 26,9 miljarder USD överväger att lämna tillbaka pengar till investerare, erfar Bloomberg på tisdagen. Fondförvaltaren tror att de kan på bättre sätt nå hållbara resultat om de reducerar kapital under förvaltning till 25 miljarder USD. Det skulle göra transaktionerna mindre synliga och minska risken för att påverka marknaden. Spekulationer förekommer därför om att två miljarder USD kommer att lämnas tillbaka till investerarna.

En talesman för Brevan Howard bekräftar bolagets plan att återlämna en del pengar till investerarna men vill inte utveckla frågan vidare. Masterfonden förvaltas av Howard och ett team av traders. En så kallad global macro fond, som investerar i likvida tillgångar inklusive valutor, räntor med syfte att göra vinst på globala ekonomiska trender.

Brevan Howard skulle kunna välja vilka kunder som ska få pengarna tillbaka eller så kan de betala tillbaka pengar till investerare på pro rata basis. Bolaget kommer troligen inte tvinga investerare att ta ut pengar om de visat anförtroende till fonden över en längre tid, så som de kunder som inte har tagit ut pengar.

Bolagets flagskeppsfond gick upp med 6,2 % i augusti, dess bästa månad sedan februari 2008. Avkastningen kommer under en månad då hedgefonder i snitt förlorade 1,6 %, branschens sämsta månad sedan maj 2010 enligt data sammanställd av Bloomberg. Brevan Howards masterfond gick upp en procent förra året, 18,7 % under 2009, 20,4 % under 2008 och 25,2 % under 2007, enligt data från Bloomberg.

Brevan Howard följer hedgefonder som Caxton Associates LP, JAT Capital Management LP och SAC Capital Management LLC och vilka har meddelat kunder under de senaste månaderna att de vill begränsa sin storlek på grund av att de ser färre möjligheter att tjäna pengar.

Bild: (C) Maxim Kazmin—Fotolia.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

The Narrative Has Shifted

Stockholm (HedgeNordic) – Stock markets globally lost ground for three consecutive months starting in August, only to witness a recovery in November. Following a...

Global Assets Founder Shifts Focus

Stockholm (HedgeNordic) – Lars Semb Maalen-Johansen, the responsible fund manager of Global Assets Dynamic under the umbrella of Global Assets, is bidding farewell to...

Case Hedgefond Building Stability and Momentum

Stockholm (HedgeNordic) – Case Hedgefond, once a billion-dollar fund in the Nordic hedge fund industry, has undergone a restructuring process since being taken over...

Ex-QQM Duo Unveils Funds Under Meriti Umbrella

Stockholm (HedgeNordic) – Ola Björkmo and Jonas Sandefeldt, known for developing the systematic market-neutral strategy behind QQM Equity Hedge, are spearheading the launch of...

Trend-Following and Long/Short Quality: Attack Wins You Games, Defence Wins You Titles

By Yash Panjabi and Graham Robertson – Man AHL: How can we protect against sharper, faster sell-offs? Or, better yet, how can we profit...

Asilo Argo’s Strong November Rally

Stockholm (HedgeNordic) – Despite enduring three straight losing months since August in tandem with broader stock markets, Asilo Argo is currently enjoying one of...

Allocator Interviews

Latest Articles

Man Institute Insights

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -