Oljan närmar sig stödområde

Stockholm (www.tradingportalen.com) Oljan pressades kraftigt under förra veckan efter att optimismen varit nedtryckt och konsumentförtroendet varit lågt. Under fredagen fick vi ett litet andrum efter att den amerikanska sysselsättningsrapporten visat något starkare signaler än väntat, men under måndagen fortsätter oljan falla.

8:e jul skrev jag: ”Det är för sent att agera på köpsidan och vi avvaktar tills vi ser en etablering ovanför 120 USD. Ser vi kursen falla tillbaka från nuvarande nivåer siktar vi mot golvet av trendkanalen.”

För exakt en månad sen befann sig Brent-oljan strax under den psykologiska 120-nivån. Etablering ovanför 120 USD uteblev och priset handlades sidledes under juli för att sedan falla under början av augusti.

Under förra veckan fick vi ett fall tillbaka och priset noteras i skrivande stund på 107,09 USD. Kursen har de senaste handelssessionerna handlats under de nedre Bollingerbandet. Tanken med Bollingerband är att kursen ska handlas innanför banden 95 procent av tiden och därför är en korrigering upp på kort sikt sannolik.

Förutom stödet vid 105 USD befinner sig det glidande medelvärdet på 200 dagar strax ovanför vid 105,89 USD och utgör ett potentiellt stöd. På nedsidan är det alltså 105 USD som utgör vår bevakningsnivå och faller kursen igenom nivån effektueras en säljsignal för utbrottshandlare.

Slutsats: Blankade positioner behålls och nya positioner för nedgång kan initieras vid etablering under 105.

För att kunna ta del av analyser med tekniska infallsvinklar rekommenderar denna utbildning i teknisk analys.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.